Yüksek Lisans Araştırma Soruları: ChatGPT

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Merhaba arkadaşlar, yüksek lisans tezi için bu sorulara forum ve sosyalden yardım isteyen oldu, ben de konuyu açtım. Yanıtlarınız bir öğrenciye yardımcı olacak.

ChatGPT hangi amaçlarla kullanılmaktadır?

Kullanıcılar ChatGPT'ye ne kadar güvenmektedir ve ne derece memnun kalmaktadır?

ChatGPT kullanıcıları, uygulamanın önerilerini ne derece uygulamaktadır ve diğer benzer uygulamalar arasındaki yerini nasıl değerlendirmektedir?

Kullanıcıların ChatGPT ile ilgili kaygıları nelerdir ve nasıl tedbirler almaktadırlar?

Hocam bir çeşit form falan oluşturursa arkadaş çok daha verimli sonuç alabilir.
Gündelik basit işlerden sınav sorularına birçok amaç için kullandım açıkçası, sınırı yok. :D
Genel olarak verdiği bilgiler özellikle 4o'dan beri bayağı doğru, internetten araştırma yeteneği de fena değil. Ancak çok spesifik sorularda ya da kaynakları genelde hassas olabilecek derin konularda yetersiz kalıyor. Genel olarak %90 diyebilirdim ama memnuniyetime, sonuçta onu sadece bir companion araç olarak kullanıyorum.
ChatGPT kullanıcıları, uygulamanın önerilerini ne derece uygulamaktadır ve diğer benzer uygulamalar arasındaki yerini nasıl değerlendirmektedir?
Diğerlerine ısınamadım ben açıkçası ya, GPT iyidir :D. Çok hassas bir konu olmadığı sürece de bir öneri ya da fikir sorduysam uygularım diyebilirim.
Kullanıcıların ChatGPT ile ilgili kaygıları nelerdir ve nasıl tedbirler almaktadırlar?
Pek bir kaygım yok açıkçası, gidip Skynet olacak hali yok :D. Tez cevabı dilinde diyecek olursam kaygım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Her şeyimi ona soruyorum bazen sıkılıp sohbet bile ediyoruz çok sarıyor. Sesli sohbet de edebiliyorsun biriyle konuşuyormuş gibi

Şahsen ben bayağı memnunum. Verdiği her bilgi doğru olmayabiliyor ama bazen.

Verdiği öneriler aklıma yatıyorsa uyguluyorum işe yarıyor.

Kullanıcıların ChatGPT ile ilgili kaygıları nelerdir? Ve nasıl tedbirler almaktadırlar?

Herhangi bir kaygım yok.

Öğrencilerimin bir kısmı "konu başlığını araştırmak" yerine konu başlığı verip, bilgiyi istiyorlar.
Kullanıcılar güveniyor ve memnun oluyorlar, sonra notlar DD-FF arasında olunca ben memnun oluyorum konu başlığı araştırma sonuçlarında.

Dil ve çeviri konusunda iyi gibi görünse de sonuçlar, chicken translate google tarihleri 2007'lerden bu yana çok ilerledi, deepl gibi ağırlıklı çeviri motorları daha başarılı. Çeviri sonrası sözel veya aktif yazınsal işlerde biyopsikolojik beyin tembelliği ile batırıyorlar.

Kullanıcı zekası: CTRL+C , CTRL+V

Benzer uygulamaları kullanırken de 12 kullanıcının ikisi dışında 10'u dümdüz devam ediyorlar. İkisi başka uygulamalar arasında "reklamı en fazla olan basit örnek" alışkanlığı olarak belirtmekteler.
"Artis mi? Artis ne ara la pazarda?" tadında yaşıyorlar. Aldıkları bir tedbir, hayal ettikleri herhangi bir şey yok.

Yeni konular

Geri
Yukarı