Yüksek lisans ile endüstri mühendisliği okumak

ludd0

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu platformda yeniyim ve sizlere bir sorum olacak. Öncelikle, bu sene YKS'ye girdim ve Marmara işletme bölümü kesin olarak gelmekte. Bu bölümü tercih ettim. Bunun yanında, endüstri mühendisliğini de düşünüyorum. Yüksek lisans ile mi endüstri mühendisliğini ek olarak alabilirim yoksa tekrardan sınava girip endüstri mühendisliğini kazanmam mı gerekiyor? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @ludd0. İşletme bitirdikten sonra Endüstri Mühendisliğinde Yüksek Lisans yapabilirsiniz ama bu durum size Endüstri Mühendisi ünvanını vermez diye biliyorum.
Cevabın için çok teşekkür ederim bu bilgi sayesinde araştırmalarıma devam ederken karşıma çıkan bilgi şöyle oldu. Mühendislik ünvanı alıp yüksek mühendis unvani alamıyormuşuz. Yani ilgili alanlarda çalışma olanağı sunuyor. Tekrardan teşekkür ediyorum.

Cevabın için çok teşekkür ederim, bu bilgi sayesinde araştırmalarıma devam ederken karşıma çıkan bilgi şöyle oldu; Mühendislik ünvanı alıp Yüksek Mühendis ünvanı alamıyormuşuz yani ilgili alanlarda çalışma olanağı sunuyor. Tekrardan teşekkür ediyorum.
Rica ederim. Mühendis ünvanı alamıyorsunuz yani İşletme mezunu olup Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans yaparak KPSS ile Endüstri Mühendisliğinden atanma imkânınız yok ama Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisansı Veri Bilimi, ve Veri Analistliği anlamında size birçok şey katabilir diye düşünüyorum.

Rica ederim. Mühendis ünvanı alamıyorsunuz yani İşletme mezunu olup Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans yaparak KPSS ile Endüstri Mühendisliğinden atanma imkânınız yok ama Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisansı Veri Bilimi, ve Veri Analistliği anlamında size birçok şey katabilir diye düşünüyorum.
Kpss ile atanmak istemediğimden bu endüstri mühendisliğini seçtim ünvanı için falan değil. Ancak araştırmalarım sonucunda ikisinin ortak özelliği çok fazla ve ben de böyle karar verdim bu bilgileriniz için teşekkür ediyorim tekrardan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı