Yüksek Performans GPU Kullanamama sorunu

OzCity

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, forumda bir kaç konu okudum fakat istediğim cevaba bir türlü ulaşamadım. Arkadaşlarla beraber güzel zaman geçirdiğimiz bir oyunumuz var Point Blank adında. Bilgisayarım AMD işlemcili 8 GB RAM ve 2 GB ekran kartına (Radeon 530) sahip. Bu oyunun normal şartlarda en düşük grafiklerde ve bilgisayar yüksek performans kipinde çalışırken asla kasmaması gerekli. Oyunu radeon ayarlarından ve Windows'un grafik ayarlarından yüksek performansa ayarladım fakat nedense hala kasmalar mevcut.

• Ekran kartı sürücülerim güncel.
  • Radeon ayarlarında yüksek performans kipinde.
  • Windows grafik ayarlarında yüksek performans.
  • Oyun en düşük grafiklerde.
  • Arka planda çalışan 3. parti uygulamalar yok.

Hemen Radeon ayarlarını gördüğünüz görselde mesela SystemSettings.exe uygulaması yüksek performans Radeon 530 kullanırken, PointBlank.exe yüksek performans R5 Graphics kullanıyor.
399316

Ek olarak Windows grafik ayarlarında ise aynı durumda bu önemli mi bilmiyorum ama iki seçenekte R5 Graphics'i temsil ediyor.
399317

Oyun ile ilgili bir problem olabilir mi? Oyunu açtığım zaman neredeyse CPU tamamen kullanıyor, bu sebebi ise 530 ekran kartını kullanamamasına bağlıyorum. Beni aydınlatacak arkadaşların yorumları için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel ekran kartlarında eski yazılım mimarisi kullanan oyunların düşük GPU kullanması gayet normaldir.
FPS düşme sorunu ise büyük ihtimalle oyundan kaynaklanıyor. Grafik ayarlarını kurcalayın.
Oyunun forum ya da destek sistemi ile iletişime geçin.

AMD ayarlarını sıfırlayın. Ayar yapacaksanız oyuna özel yapın. Eski oyunlarda bu ayarlar bir işe yaramaz.
Ayrıca ''Tam ekran iyileştirmelerini'' devre dışı bırakın.
Screenshot_1.png

Görsellerde gösterdiğiniz kadarıyla ''Pointblank.exe'' tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın.
Dizüstü bilgisayarlar arka planda çalışan bir uygulama simge durumunda değilse genelde FPS etki edebiliyor. Arka planda çalışan uygulamaları simge durumunda kullanın.

Son düzenleme:
Güncel ekran kartlarında eski yazılım mimarisi kullanan oyunların düşük GPU kullanması gayet normaldir.
FPS düşme sorunu ise büyük ihtimalle oyundan kaynaklanıyor. Grafik ayarlarını kurcalayın.
Oyunun forum ya da destek sistemi ile iletişime geçin.

AMD ayarlarını sıfırlayın. Ayar yapacaksanız oyuna özel yapın. Eski oyunlarda bu ayarlar bir işe yaramaz.
Ayrıca ''Tam ekran iyileştirmelerini'' devre dışı bırakın.
Eki Görüntüle 399328

Görsellerde gösterdiğiniz kadarıyla ''Pointblank.exe'' tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın.
Dizüstü bilgisayarlar arka planda çalışan bir uygulama simge durumunda değilse genelde FPS etki edebiliyor. Arka planda çalışan uygulamaları simge durumunda kullanın.
Cevabınız için sağolun bahsettiğiniz gibi eski oyunlarda maalesef bu tür problemler mevcut ama tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bıraktığımda bir etki göremedim

Merhaba arkadaşlar, forumda bir kaç konu okudum fakat istediğim cevaba bir türlü ulaşamadım. Arkadaşlarla beraber güzel zaman geçirdiğimiz bir oyunumuz var Point Blank adında. Bilgisayarım AMD işlemcili 8 GB RAM ve 2 GB ekran kartına (Radeon 530) sahip. Bu oyunun normal şartlarda en düşük grafiklerde ve bilgisayar yüksek performans kipinde çalışırken asla kasmaması gerekli. Oyunu radeon ayarlarından ve Windows'un grafik ayarlarından yüksek performansa ayarladım fakat nedense hala kasmalar mevcut.

• Ekran kartı sürücülerim güncel.
  • Radeon ayarlarında yüksek performans kipinde.
  • Windows grafik ayarlarında yüksek performans.
  • Oyun en düşük grafiklerde.
  • Arka planda çalışan 3. parti uygulamalar yok.

Hemen Radeon ayarlarını gördüğünüz görselde mesela SystemSettings.exe uygulaması yüksek performans Radeon 530 kullanırken, PointBlank.exe yüksek performans R5 Graphics kullanıyor.
Eki Görüntüle 399316

Ek olarak Windows grafik ayarlarında ise aynı durumda bu önemli mi bilmiyorum ama iki seçenekte R5 Graphics'i temsil ediyor.
Eki Görüntüle 399317

Oyun ile ilgili bir problem olabilir mi? Oyunu açtığım zaman neredeyse CPU tamamen kullanıyor, bu sebebi ise 530 ekran kartını kullanamamasına bağlıyorum. Beni aydınlatacak arkadaşların yorumları için şimdiden teşekkürler.
Benim pc de grafik ayarlarına geliyorum seçtiğim bi oyunu yüksek performans yapıyorum ama hâlâ grafik kartını kullanıyor harici ekran kartını kullanması gerekirken

Benim pc de grafik ayarlarına geliyorum seçtiğim bi oyunu yüksek performans yapıyorum ama hâlâ grafik kartını kullanıyor harici ekran kartını kullanması gerekirken
Hocam bilgisayarınız eğer bir laptop ise düşündüğüm kadarıyla harici ekran kartını kullansa bile dahili ekran kartı ile beraber çalışıyor, sizin ekran kartı modelleriniz nelerdir ne oyunu oynuyorsunuz biraz daha açıklarsanız belki yardımcı olabilirim.
Uyanma vakti 😃 bu duruma hala bi cevap bulamadım. Windows ayarlarında yüksek performans ve güç tasarrufu modlarında ikisinin de R5 Grafikleri ni kullanması normal bir durum mu, yani aygıt yöneticimden baktığım zaman R5 Grafikleri ve Radeon 530 mevcut sürücüler vs. her şey güncel.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı