Yüksek performanslı termal macun önerisi?

207061

Megapat
Makaleler
1
Yüksek performanslı, uzun dayanımlı bir termal macuna ihtiyacım var. Xigmatek kullanıyorum ancak daha iyisini istiyorum. Malum yaz geldi.

Noctua macunlarla ilgili internette hep kısa ömürlü olduklarını okudum. İlk anda çok başarılıyken birkaç ay sonra macundan eser kalmıyormuş, fazlasıyla akışkan diye yorumlara rastladım hep.
Aklımda Cooler Master Master Gel Pro var.

3 haneli rakamlara ulaşmadığı sürece alternatiflere açığım. Diğer bir kriter ise Türkiye'den almak. Bu macunu haftaya alacağım çünkü nanokatalog bekleyemem :D

Son düzenleyen: Moderatör:
@Jira
Noctua için mesajda da yazdığım şikayeti çok okudum. Gerçekten çok performanslı bir macun olduğu ancak akışkanlığı sebebiyle ömrünün kısa olduğunu söylüyorlardı. 2-3 ay içerisinde macunun yenilenmesi gerektiğini yazmışlardı.
Thermal Girzzly macunu amazondan almak mantıklı geldi bana. Çünkü n11 satıcılarında ilgili ürün ile alakalı çok fazla sahte şikayeti var.
Bir de Arctic Silver 5 dikkatimi çekti ancak onu hiç tecrübe etmedim.
Buna karşılık Arctic MX-4 de karşıma çıkan ürünlerden oldu.
@inPijamas Artcic silver o ürünü üretim ve satıştan kaldırmış. Stoklarda yer alan eski ya da sahte olabilir.

Arctic MX-4 kullandım nanokatalog' dan evet bekletiyorlar oldukça gelmesini. Kullandım ben gayet memnunun bir sıkıntı yok şuan ancak xigmatek' de gayet iyi üstüne hangi termal macunu alırsanız ben çok fazla farkedeceğini düşünmüyorum ama fiyat performans olarak alınabilir bir macun bence. 8.5W termal iletkenliğe sahip.

Thermal Girzzly macunu amazondan almak mantıklı geldi bana. Çünkü n11 satıcılarında ilgili ürün ile alakalı çok fazla sahte şikayeti var.
Bu hafta alacağım dediğin için N11'den attım linki. Amazon'dan alabilirsen çok daha iyi olur tabii ki.

MX-4 de güzel bir macun. Ki bunlar üst seviye diyebileceğimiz macunlar. Profesyonel derecede OC yapmadığınız sürece hepsi normal kullanıcı için yeterli gelecektir.

@Jira
Noctua için mesajda da yazdığım şikayeti çok okudum. Gerçekten çok performanslı bir macun olduğu ancak akışkanlığı sebebiyle ömrünün kısa olduğunu söylüyorlardı. 2-3 ay içerisinde macunun yenilenmesi gerektiğini yazmışlardı.
Bir de Arctic Silver 5 dikkatimi çekti ancak onu hiç tecrübe etmedim.
Buna karşılık Arctic MX-4 de karşıma çıkan ürünlerden oldu.
@inPijamas Artcic silver o ürünü üretim ve satıştan kaldırmış. Stoklarda yer alan eski ya da sahte olabilir.

İyi günler,

Öncelikle NT-H1 ürünüyle ilgili şikayetleri nerede gördüğünüzü, şikayetlerde bahsedilen problemin tam olarak ne olduğunu merak ediyorum. Çünkü bizzat, en az beş yıldır her işlemcimde NT-H1 kullanmaktayım ve bugüne kadar ne soğutma performansında (bir başka deyişle ısıl iletkenliğinde) bir düşüş gördüm, ne bu yönde bir şikayet yazısına denk geldim, ne de macunun yıllar içinde viskozitesinin değiştiğini gözlemledim.

İki veya üç ay içerisinde macunun yenilenmesi gerektiğini iddia edenlerin savlarının geçerli olmadığını, en başta kişisel tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim. Böyle bir savın geçersiz olduğunun bir diğer sebebi ise, problemin akışkanlıktan kaynaklandığının iddia edilmesidir. Bir termal macunun zaman içinde ısıl iletkenliğini kaybettiğinin göstergelerinden biri kurumasıdır. Akışkan olarak kalan, yani viskozitesini koruyan bir macun, ısıl iletkenliğini de büyük ölçüde koruyor demektir. Bu nedenle, kısa bir sürenin ardından yenilenmesi gereken macunlar, akışkanlığını koruyan değil, kuruyan macunlardır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı