Hemen her şeyin fiyatı 2-3 kat artarken ev fiyatlarının sabit kalmasını beklemek ve '' millet kafasına göre fiyat yazıyor, denetim ne zaman gelecek'' demek nasıl bir şeydir, biraz fikir teatisi yapın.
Yani 5 yıl önce 300.000TL (79000$) olan evin fiyatının bu sene 1400000TL (79000$) olması gerekiyor.
Sigortadan güzelce paralarını alacaklar.
Biraz fikir testi yerine işi ve piyasayı öğren. Senin dediğini yapsam şuan 4.5 milyon fiyat yazmam gerekiyor. Ev fiyatının sabit kalmasını isteyen yok önce okuma öğren sonra yorum yap. Fiyat artacak ama birisi 3 diğeri 6 diye artırmayacak her şeyin bir disiplini düzeni var.
Biz de ev bakıyoruz. Kümes gibi yerlere 3 milyon istiyorlar. İstanbul'da olmanın da bu işte payı var tabi ama yine de fiyatlar çok abartı.
İstanbul bir çöplüktür orası için yorum yapılması imkansızdır. 1 hafta dayanamadım kaçtım, 100.000 maş verseler orada yaşayamam. Düşün ki yurtdışına gidip yaşayabilen adam İstanbul'da Türk olmasına rağmen yaşamayıp kaçıyor. Biz İstanbul'a, doğuda Bizans deriz, gidince yabancılık çekilmesi en büyük sebeptir. Yediğin dürümden tut, oturduğun evin eşyasına kadar ki kiraları falan söylemiyorum çok farklı çok değişik sanki farklı ülke.
İşyerinin ne olduğu önemli değil hocam şuan faiz mi yoksa kira mı daha mantıklı. İleride faiz düşmez gibi görünüyor. Satsak yıllık 200.000 TL faizden geliyor, Kiralasak değeri 50 ama 30'a zor gider çünkü millet bitmiş durumda, seneye tüfe eklenince işin içinden çıkamaz diye girmiyor.