Yüksem VRAM için ekran kartı değiştirmeye gerek var mı?

Aydinhakan

Kilopat
Daha fazla  
Geçen ay Tecnopat.net'te açtığım sistem tavsiyesi konulu başlık sayesinde sizlerinde bilgilerine danışarak bir sistem topladım.
Sistem şu şekilde:
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI GTX 970
  • Corsair Vengeance LPX 3000 MHz 2x8 GB (16 GB)
  • Anakart MSI B450M Pro VDH.
Bu sistemde ekran kartı hariç diğer parçaları sıfır aldım. 24 inç 1080p monitör kullandığım için şu an bu kart 1080p çözünürlükte yeterli geldiği için değiştirmeyi düşünmüyorum.
Forza Horizon 4'te 1080p ultra ayarlarda bu sistem 60 FPS veriyor ancak ekran kartı belleği tamamen doluyor. Sistem RAM'i kullanımı da 9 ila 10 GB civarında. Ekran kartı belleğinin tamamının dolması performansı ve FPS değerlerini düşürür mü? Sizce grafik değerlerini düşürmeye gerek var mı yoksa bu şekilde ultra ayarlarda mı kullanmalıyım? Bu kartı 1080p'de kaç yıl daha kullanabilirim sizce? Değiştirmeye gerek var mı? Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size sorun çıkarmaya başladığında değiştirmek için işe girişirsiniz. Şu an problem çıkartmıyorsa ve memnunsanız, gerek yok.
VRAM yükseltmek istiyorsanız en düşük RX 570-580 8 GB modellerine ya da GTX 1060 6 GB'a geçmeniz gerekiyor.

Size sorun çıkarmaya başladığında değiştirmek için işe girişirsiniz. Şu an problem çıkartmıyorsa ve memnunsanız, gerek yok.
VRAM yükseltmek istiyorsanız en düşük RX 570-580 8 GB modellerine ya da GTX 1060 6 GB'a geçmeniz gerekiyor.
Şuan için kart sorusunsuz. Tam kapasite VRAM kullanımı karta zarar verir mi sizce. Grafikleri biraz düşürmelimiyim?

Herhangi bir zararı olmaz vram dolduğu vakit ihtiyacını ramden karşılar buda oyundan oyuna performans düşüklüğü gösterebilir. Elinizdeki ekran kartını medium - hing ayarlarda sizi bir süre daha idare edebileceğini düşüyorum.

Hocam GTX 970 çok iyi ve güçlü bir kart. Daha 2 3 yıl sorunsuz kullanırsınız. Merak etmeyin tüm VRAM'in kullanılması sorun yaratmaz ekran kartına. Sıcaklık değerlerine dikkat edin sadece. Korkacak bir sey yok rahatınıza bakın. Sizi 3 yıl daha götürür o kart iyi bakarsanız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı