Yüzdeki kıllar nasıl alınır?

Olm siz şaka mısınız? Yok ustura yok ağda yok cımbız. Kardeşim babanın tıraş makinesi varsa üstünden geç 2 tur biter , yapamazsan söyle göstersin sana 10 saniyelik iş. Makine yoksa ya da istemezsen jilet de olur. Yeni ve ucuz olmayan jiletler ile bir yerini kesmen imkansıza yakın deriyi suyla ıslatıp ya da köpükleyip kesebilirsin , yine yapamazsan babana abine fln sor gösterirler. Kıllar eğer istenmeyen yerdeyse göz cevresi yanak falan cımbızla al direkt ağdayla uğraşılmaz. Onun dışında bıyık sakal için dal gitsin ilerde 10 katı çıkacak zaten.

Jilet vurursam "daha gür çıkar, daha çabuk uzar." gibi algıları ne zaman kafanızdan çıkaracaksınız? Halk ağzında doğru bilinen o kadar yanlış var ki. Herkes söylüyor diye o şeyin doğruluğu kesin değil.

Ben tıraş makinesi ile alıyorum kılları falan.

Kişiden kişiye değişir. Kimisi sinek kaydı ister. Kimiside kısa olsun ama sakal olsun ister. Sinek kaydı istiyosanız jilet vurun geçin. Ha, kardeşimiz 14 yaşındaymış. Kıllardan rahatsız oluyorsa makineyle alsın. Ama temiz bir cilt istiyorsa da jilet vursun, çekinmesin.

Ben sakal için bazen jilet bazen de makine kullanıyorum. 14 yaşındasın sen ama jilet için çok erken makine ile al geç. Eger yüzündeki kıllar sakal bölgesinde değil ise cımbız ile al. Ağda da olur ama cımbız daha iyi bence.

Keşke az olsa fazla ayrıca jilet yapmamın nedeni çevremdeki kişilerin "daha da çoğaltır ve kalınlaştırır."demesinden ötürü bende korkuyorum açıkçası.

Eninde sonunda jilet vuracaksın zaten. Jilet vurmak daha çoğaltmaz, sadece kalınlaştırır ama o da gözle görünecek kadar fark yaratmaz. 1 aylık bıyık ile 1 yıllık bıyık gibi düşün. Kestiğin zamana göre nasıl gözüktüğü değişecek. 14 yaşında sakalını jiletle almış/ağdayla almış insan arasında hiçbir fark yok yani.

Bıyık için cımbız en saçma yöntem, kaldı ki ağda kullanılmalı mı bunu tartışıyoruz.
Cımbız ile kenarda köşede kalmış 3-5 kıl kökünü alıp kendine çeki düzen verirsin, tüm bir bölgeyi almazsın.
Bıyıktan bahsetmemiştim zaten. Kendi bıyıklarımdan bahsettim sadece. Arkadaş yüz kılı yazınca çenede falan çıkan tek tük kıllardan bahsediyor sandım yanlış anladıysam affola.

Geri
Yukarı