Yüzme hakkında ne düşünüyorsunuz?

@FehmiDogru.js hocam sormak istiyorum bu sadece ayak kullanarak ilerleme durumu niye hiç konuşulmuyor. Yeterince iyi yaparsan çok hızlı oluyor. Fazla yorucu olduğundan mı acaba?..

Hayır mı nedendir? İzmir-Kayseri

Biraz yorucu evet en iyisi sırtüstü ayaklarla ilerlerken kolla hafif destek vermek.

@FehmiDogru.js hocam sormak istiyorum bu sadece ayak kullanarak ilerleme durumu niye hiç konuşulmuyor. Yeterince iyi yaparsan çok hızlı oluyor. Fazla yorucu olduğundan mı acaba...
Hocam ben de başlarda kulaç atarak yüzmekte zorlanır ve sadece ayak çırparak ilerlerdim ancak aksine şimdi çok güzel kulaç atıyorum ve neredeyse hiç ayağımı çırpmıyorum. Biraz kişisel bir stil aslında :)

Hakkında hayırlısı olsun hocam öncelikle. Ben de kulaç dışında her şeyi yapabilirim ancak eksiğim kursa veya profesyonel herhangi bir şeye başvurmamak oldu. Kulaçta da iyi olsaydım kesinlikle yüzme ile ilgili bir bölüme giderdim. Şimdi üniversite sınavı ile boğuşuyorum. Tekrardan hayırlısı olsun size de.
Hocam benim aslında babam beni küçükken Adana'da bilen bilir Eski Baraj var; kullanıma kapalı, yosun tutmuş bir baraj gölü. Oraya götürürdü, birlikte yüzerdik. Pek hijyenik değil evet, ama yine de öyle eğlenirdim ki... Babam da bunu anlamış olacak ki beni bir yüzme kursuna yazdırdı, baktı ben de hevesliyim sonra birkaç sene daha gönderdi. Bu şekilde hem kendi isteğimle hem de babamın gazlamasıyla yüzme öğrendim. Sonra da belediyenin yüzme kurslarına katıldım ve oradan da lisansımı aldım, tam büyük yerlere gelecekken pandemi girdi araya... :D

@FehmiDogru.js hocam sormak istiyorum bu sadece ayak kullanarak ilerleme durumu niye hiç konuşulmuyor. Yeterince iyi yaparsan çok hızlı oluyor. Fazla yorucu olduğundan mı acaba?..

Hayır mı nedendir? İzmir-Kayseri

Eğer büyükşehirde yaşıyorsanız belediyelerin havuzlari var yüzme eğitimi veriyorlar ücretsiz onu diyecektim orada daha çok stil öğrenip kendinizi geliştirirsiniz.

Yetersizlik galiba havuzda yüzebiliyorum ama deniz akıntısı beni aşıyor.
Hocam akıntı yoksa havuzda yüzebilen biri denizde çok daha rahat yüzer

Eğer büyükşehirde yaşıyorsanız belediyelerin havuzlari var yüzme eğitimi veriyorlar ücretsiz onu diyecektim orada daha çok stil öğrenip kendinizi geliştirirsiniz.

Hocam akıntı yoksa havuzda yüzebilen biri denizde çok daha rahat yüzer.

Ailemin ya da akrabaların genelde yüzmeye gittiği yerler böyle şakaya gelecek yerler değil ben de kendime güvenmiyorum.

Hocam ben de başlarda kulaç atarak yüzmekte zorlanır ve sadece ayak çırparak ilerlerdim ancak aksine şimdi çok güzel kulaç atıyorum ve neredeyse hiç ayağımı çırpmıyorum.

Hocam benim aslında babam beni küçükken Adana'da bilen bilir Eski Baraj var; kullanıma kapalı, yosun tutmuş bir baraj gölü. Oraya götürürdü, birlikte yüzerdik. Pek hijyenik değil evet, ama yine de öyle eğlenirdim ki. Babam da bunu anlamış olacak ki beni bir yüzme kursuna yazdırdı, baktı ben de hevesliyim sonra birkaç sene daha gönderdi. Bu şekilde hem kendi isteğimle hem de babamın gazlamasıyla yüzme öğrendim. Sonra da belediyenin yüzme kurslarına katıldım ve oradan da lisansımı aldım, tam büyük yerlere gelecekken pandemi girdi araya... :D
Bizim ailede hep bir öğretmen yapma çabası vardı. Bir de İngilizce öğretmeni çıkınca haliyle İngilizce diline yatkın büyüdük. Gel gelelim ben yine başarısızım. Ciddi ciddi iyi olduğum tek alandan uzağım... Yüzme alanı yürümem gereken yegane alanmış.

...deniz akıntısı beni aşıyor.
Hocam aslında buna ben de pek inanmazdım ancak denizde yüzmek havuzdan çok daha kolay. Tek zor yanı tuzlu su olması o kadar. Tuzlu suyun kaldırma kuvveti daha yüksek olduğu için aslında daha rahat yüzdürüyor deniz. Yine de öğreneceksen havuzda öğren, zoru yapan kolayı görmez bile.

Hocam aslında buna ben de pek inanmazdım ancak denizde yüzmek havuzdan çok daha kolay. Tek zor yanı tuzlu su olması o kadar. Tuzlu suyun kaldırma kuvveti daha yüksek olduğu için aslında daha rahat yüzdürüyor deniz. Yine de öğreneceksen havuzda öğren, zoru yapan kolayı görmez bile.

Bana niye tam tersi geliyor acaba bidahaki sefere bende denizde denerim.

Bizim ailede hep bir öğretmen yapma çabası vardı. Bir de İngilizce öğretmeni çıkınca haliyle İngilizce diline yatkın büyüdük. Gel gelelim ben yine başarısızım. Ciddi ciddi iyi olduğum tek alandan uzağım... Yüzme alanı yürümem gereken yegane alanmış.
Ne kadar da ortak yönümüz varmış hocam, benim annem de babam da öğretmen ve babam da devlette çalışmamı istiyor. Ben de İngilizce öğretmeni olmayı düşünüyorum, hem B2 seviye İngilizcem var hem de ortaokuldan beri bir hevesim var bu dile. Aslında annem daha çok bilgisayarla ilgili bir iş yapmamı istiyor ancak sayısal... Hiç sevmem. Bu sebeple 11'de dil seçip İngilizce öğretmenliğine oynamayı düşünüyorum, hobi olarak da bilgisayar toplayıp satmaya devam ederim tıpkı şuanda yaptığım gibi. Bir yandan da yüzmeyi devam ettiririm oh mis!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı