Yüzüklerin Efendisi dizisinin tam adı açıklandı ve tanıtım fragmanı yayınlandı

Hocam gerçekten haklıyız ama ya...
Tamam kitaptan diziye %100 uyarlama olmaz bu çok normal bir şey. Ama gidip 3 tane olan ana karakteri 4 tane (hatta belki 5?) yapmış adamlar Zaman Çarkı dizisinde.

Bu seviye çok ciddi bir değişiklik yapmaları insanı şüpheye sokuyor LOTR dizisi hakkında...
Kaygılarınızda haklısınız, ben de sizin gibi düşünmüyorum dersem yalan olur. Ancak kitaplara ve hatta Tolkien evrenine hakim birisi olarak içinizi şöyle rahatlatabilirim. Dizi ikinci çağda geçecek. Yani şimdiye kadar filmlerde sadece adını duyduğumuz ve kitabı okumadıysak fikir sahibi olmadığımız o kadar çok şey var ki, düşüncesi bile insanı heyecanlandırıyor. Amazon'un dizi için ayırdığı bütçeyi de göz önüne alırsak, güç yüzüklerinin dövülüşünden tutun da Numenor krallığı ve Saurun'un nasıl "normal derecede kötü" bir Maia iken bu kadar güçlendiğini göreceğiz. Dünya'da bu denli bir kitlesi varken kitaba bağlı kalmamalarını, en azından cıvıtacak kadar saçmalayacaklarını ben düşünmüyorum.
 
Kaygılarınızda haklısınız, ben de sizin gibi düşünmüyorum dersem yalan olur. Ancak kitaplara ve hatta tolkien evrenine hakim birisi olarak içinizi şöyle rahatlatabilirim. Dizi ikinci çağda geçecek. Yani şimdiye kadar filmlerde sadece adını duyduğumuz ve kitabı okumadıysak fikir sahibi olmadığımız o kadar çok şey var ki, düşüncesi bile insanı heyecanlandırıyor. Amazon'un dizi için ayırdığı bütçeyi de göz önüne alırsak, güç yüzüklerinin dövülüşünden tutun da numenor krallığı ve Saurun'un nasıl "normal derecede kötü" bir maia iken bu kadar güçlendiğini göreceğiz. Dünya'da bu denli bir kitlesi varken kitaba bağlı kalmamalarını, en azından cıvıtacak kadar saçmalayacaklarını ben düşünmüyorum.

Silmarillion, güç yüzüklerine dair, vb kitapları film haline dönüştürülmüş diyebilir miyiz peki.
 
Katılıyorum. Pek beklentim yok, batırmaları çok olası geliyor. SJW olaya dahil olunca seyir zevkim azalıyor benim. Siyahi dwarf veya elf görürüz artık. Eşcinseli olur, ona kötü davranırlar falan.
Tam herkes iki yan karakteri birbirine yakıştırır sonra biri açılınca diğeri ama ben eşcinselim der, sonra karakterlerden biri kendi kendini dışlar, sonra sessiz sakin bi sahnede itiraf eder ben eşcinselim diye. Sonra herkes ona sarılır ama biz seni böyle de seviyoruz falan der. Der de der kısacası.
 
Silmarillion, güç yüzüklerine dair, vb kitapları film haline dönüştürülmüş diyebilir miyiz peki.
Tamamı diziye dönüştürülmüş diyemeyiz. Çünkü Silmarillion Arda'nın yaratılışından itibaren başlar anlatmaya. Birinci çağdan başlar Silmarillerin yapılışı ve onları çalan Morgoth'un peşinden Noldor ile orta dünyaya gelmesi falan filan. Ama film ikinci çağdan başlıyor. Yani elbette bu kitaplardan bazı esintiler görürüz filmden. Ama tam olarak onu dizi yapacaklar diyemeyiz.
 
Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1275154

Yüzüklerin Efendisi dizisinin tam adı açıklandı. Merakla beklenen Amazon Prime yapımı the lord of the rings: The rings of Power adıyla yayınlanacak. Güç yüzükleri, beklenen dizinin odak noktası olacak. İşte tanıtım videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şahsen kimlerin oynayacağı önemli az önce kadroya baktım ilgimi çekmedi.
 
Bir şey yıllar sonra tekrar yapılıyorsa %90 sadece parayı vurmak için yapılıyor. Yani pek ümidiniz olmasın, benim yok.
 

Geri
Yukarı