Merhaba arkadaslar uzun yillar sonra ilk defa yuksek donanimli bilgisayar yapmaya karar verdim. Bu bilgisayari yapmak icin sizden de fikirler bekliyorum. (Özellikle Recep Baltas yardimci olursa sevinirim.) Bilgisayari eylul ekim gibi tamamlamak istiyorum. Simdiden parcalara karar verip yavastan toplamak istiyorum. Bilgisayardaki ozellikleri yazmadan cok onemli ve acil bir sey var kasayi Thermaltake Level 10 GT dusunuyorum. 2-3 sene eski ama ileriye donuk iyi mi ? Mesela ilerde 2 veya 3 grafik karti takarsam yer olur mu? Recep abi daha onceden Thermaltake Level 10 GT'yi inceledigi icin cevap verirse sevinirim. Duruma gore stoktan bitmeden siparis etmem gerek.
- Anakart: X99 yonga seti asus marka dusunuyorum.
- Ekran Karti: GTX 980 mi 970 mi ?
- Islemci: Burada cok pahali. Yurt disinda daha ucuz oradan getirecegim icin iyisi olsun diye intel i7 5820k veya 5960x
- Islemci sogutmasi: Galiba 6 veya 8 cekirdekli islemcilerde su sogutmali gerekiyor. O yuzden Corsair hydro series extreme performance liquid cpu cooler H100i veya corsair hydro series H105 extreme performance liquid cpu cooler (bu arada su sogutma tehlikeli mi?)
- Ram: Kingston 4x4 DDR4 RAM
- Ses Karti: Anakartla tumlesik ama kulaklik razer kraken 7.1 ve Logitech'in kaliteli ses sistemi oldugu icin iyi ses vermez diye duydum dogru mu? Dogru ise ASUS ROG Xonar Phoebus Solo 7.1 pci express gaming ses karti olur mu
- Kasa: Thermaltake Level 10 GT. Kasa iyi sogutuyo diye duydum ekstra fana gerek yok sanirim.
- Guc Kaynagi: 80 Plus Gold sertifikali ileriye donuk istiyorum o yuzden kac watt olacak ?
- Depolama: Samsung 500 GB SSD ( C icin) WD 4 TB HDD (D icin)
- Optik Surucu: Asus marka blu-ray,dvd vs. okuyan yazan
- Yazilim: Windows 10 (hangi parcalar alacagimi simdiden kararlastirip yavastan almaya basliyacagim eylul-ekim gibi tamalayacagim)
- Monitor:Asus
- Ses Sistemi:Logitech
Son düzenleyen: Moderatör: