Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

walter1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar uzun yillar sonra ilk defa yuksek donanimli bilgisayar yapmaya karar verdim. Bu bilgisayari yapmak icin sizden de fikirler bekliyorum. (Özellikle Recep Baltas yardimci olursa sevinirim.) Bilgisayari eylul ekim gibi tamamlamak istiyorum. Simdiden parcalara karar verip yavastan toplamak istiyorum. Bilgisayardaki ozellikleri yazmadan cok onemli ve acil bir sey var kasayi Thermaltake Level 10 GT dusunuyorum. 2-3 sene eski ama ileriye donuk iyi mi ? Mesela ilerde 2 veya 3 grafik karti takarsam yer olur mu? Recep abi daha onceden Thermaltake Level 10 GT'yi inceledigi icin cevap verirse sevinirim. Duruma gore stoktan bitmeden siparis etmem gerek.

• Anakart: X99 yonga seti asus marka dusunuyorum.
  • Ekran Karti: GTX 980 mi 970 mi ?
  • Islemci: Burada cok pahali. Yurt disinda daha ucuz oradan getirecegim icin iyisi olsun diye intel i7 5820k veya 5960x
  • Islemci sogutmasi: Galiba 6 veya 8 cekirdekli islemcilerde su sogutmali gerekiyor. O yuzden Corsair hydro series extreme performance liquid cpu cooler H100i veya corsair hydro series H105 extreme performance liquid cpu cooler (bu arada su sogutma tehlikeli mi?)
  • Ram: Kingston 4x4 DDR4 RAM
  • Ses Karti: Anakartla tumlesik ama kulaklik razer kraken 7.1 ve Logitech'in kaliteli ses sistemi oldugu icin iyi ses vermez diye duydum dogru mu? Dogru ise ASUS ROG Xonar Phoebus Solo 7.1 pci express gaming ses karti olur mu
  • Kasa: Thermaltake Level 10 GT. Kasa iyi sogutuyo diye duydum ekstra fana gerek yok sanirim.
  • Guc Kaynagi: 80 Plus Gold sertifikali ileriye donuk istiyorum o yuzden kac watt olacak ?
  • Depolama: Samsung 500 GB SSD ( C icin) WD 4 TB HDD (D icin)
  • Optik Surucu: Asus marka blu-ray,dvd vs. okuyan yazan
  • Yazilim: Windows 10 (hangi parcalar alacagimi simdiden kararlastirip yavastan almaya basliyacagim eylul-ekim gibi tamalayacagim)
  • Monitor:Asus
  • Ses Sistemi:Logitech
Unuttugum parcalar olursa ve benim yazdigim urunden baska bir urun daha iyi ise yazarsaniz sevinirim. Fikirleriniz onemli. Yalniz Recep abi lutfen yardimci ol. Level, CHIP'ten beri takipcinim. Burayada yardimci olursun diye geldim. Umarim yardimci olursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiden bir şey söylemek zor. Bütçeyi denkleştirin, kasayı toplamadan 1-2 hafta önce yeniden konu açın.

Simdiye kadar hic bilgisayar almadim. Babamin bilgisayarini kullandim. Baya para da biriktirdim. Babamdan da alicam. O yuzden butcede su an sorun yok. Ayrica okuduysan herseyi istedgin zaman bulamiyosun. Ornek: kasa vs. Simdiden kararlastirip yavastan parcalari alicam.

Evet ama 3-4 ay az süre değil AMD'nin yeni kartları bekleniyor. Takdir edersin ki şimdi canavar olan sistem 4 ay sonra 3XX serisi ile sönük kalabilir, fiyatı düşebilir. Bu nedenle 1-2 hafta önceden aç o zaman bakalım (4 ay tahmini).

Tamam ama ben AMD alamacagim. Ayrica x99 yonga seti' 8 cekirdekli islemci veya DDR4 16 GB RAM. Bunlar 5 ay da mi eskiyecek. Istedigim sistemi okumamissin galiba ayrica yurt disinda bazi sitelerde bir anda indirim oluyor. Sistemim belli olmaz ise ucuzlamis parcalari alamam. 1-2 hafta kala konussam neye karar verene kadar zaman gecer. Karar verdim diyelim bazi parcalari vatandan alicam. Vatan'da istedegin seyler istedgin zamanda stokta olmuyo bazen ve ne zaman gelecegide belli olmuyor. Zaten bazi parcalar zaman gectikce daha pahali oluyor. O yuzden simdiden ayarlamak istiyorum. Insanlar simdiden fikir soylese ne olur kesin yapicam bilgisayari zaten ve bu parcalar su zamana gore cok yuksek seviye ve bu ara eskime ihtimali cok dusuk.

Okudum. Yanlış düşünüyorsun ben yardımcı olmayacağım. Başka arkadaşlar yardımcı olabilir.
İyi Sosyaller...

Eylül Ekim gibi tamamlamak istiyorum demiş arkadaşımız yani şimdiden parçaları almaya başlayacak. Üstüne gitmeyin bence. Bana kalırsa X99 için şu an para vermenize gerek yok.

Aynen parcalari simdiden toplayacagim. Birkac parcasi eksik olur onlarida toplamayi bitirirken alirim. x99 icin neden oyle dediniz. Ben uzun zaman parca degistirmeden oynamak icin yazmistim onu. Birde cok onemli bir meslede var. Yazida belirtigim gibi kasayi simdi almam lazim stokta kalmayabilir. Thermaltake Level 10 GT ileriye donuk nasil bir kasa. Birkac ekran karti koysam sorun olur mu dusunceniz nedir? (Bunu okuyan baskalarida cevaplarsa ve ozelliklede Recep abide cevaplarsa sevinirim.)

Ben 1.5 hafta önce x99 tabanlı sistem topladım. Sistem toplamaya karar verdim konu açtım ve 3. hafta da tüm parçaları aldım. Ayrıca en geç 1 ay içindeyse konu açmanız daha iyi, genelde 4-5 ay sonra toplanacak sistem için açılan konular kapatılıyor (ben böyle biliyorum).

İlla öneri istiyorsan söyleyeyim.
Güç kaynağı sli yapmayacaksan 750 watt üstüne hiç çıkma. Ekran kartı olarak bütçem müsait fazlasıyla diyorsan tabiki gtx 980 ama fiyat performans dersen gtx 970.
Ssd gelince pc ye kaç tane oyun kuracaksın ki 500gb istiyorsun. Fakat 500 gb alana kadar 256x2 raid 0 yap daha iyi. Arşiv yapan biriysen 4tb hdd birşey diyemem.
İşlemci soğutmaya gelince çok fazla oc yapan biri değilsen çok yüksek soğutuculara bakmana gerek yok. Yani 240mm radyatör olanlara bakma. Bütçen yüksek diye gereksiz yere üst model alıp israf yapmaya gerek yok.
Ayrıca stoklara gelince vatan'da yok ise diğer sitede vardır. Bu kadar telaş yapmaya gerek yok. X99 tabanlı sistem toplama rehberleri zaten mevcut onları güzelce izle incele hem fiyat hemde donanım hakkında fikir oluşur kafanda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…