Ben 1.5 hafta önce x99 tabanlı sistem topladım. Sistem toplamaya karar verdim konu açtım ve 3. hafta da tüm parçaları aldım. Ayrıca en geç 1 ay içindeyse konu açmanız daha iyi, genelde 4-5 ay sonra toplanacak sistem için açılan konular kapatılıyor (ben böyle biliyorum).
İlla öneri istiyorsan söyleyeyim.
Güç kaynağı sli yapmayacaksan 750 watt üstüne hiç çıkma. Ekran kartı olarak bütçem müsait fazlasıyla diyorsan tabiki gtx 980 ama fiyat performans dersen gtx 970.
Ssd gelince pc ye kaç tane oyun kuracaksın ki 500gb istiyorsun. Fakat 500 gb alana kadar 256x2 raid 0 yap daha iyi. Arşiv yapan biriysen 4tb hdd birşey diyemem.
İşlemci soğutmaya gelince çok fazla oc yapan biri değilsen çok yüksek soğutuculara bakmana gerek yok. Yani 240mm radyatör olanlara bakma. Bütçen yüksek diye gereksiz yere üst model alıp israf yapmaya gerek yok.
Ayrıca stoklara gelince vatan'da yok ise diğer sitede vardır. Bu kadar telaş yapmaya gerek yok. X99 tabanlı sistem toplama rehberleri zaten mevcut onları güzelce izle incele hem fiyat hemde donanım hakkında fikir oluşur kafanda.