Yurt dışı IMEI süresi dolmuş cihazlarda VoWiFi kapatıldı

Lynch0

Hectopat
Daha fazla  
Yurt dışından kayıt yaptırılmamış telefonlar, Türkiye'de 120 günlük kullanım süresi sonunda baz istasyonlarından yasaklanır. Çift SIM destekleyen cihazlarda ise ikinci SIM girişini kullanarak ek bir 120 gün, yani toplamda 240 gün kullanma imkanı vardır. Peki, geri kalan 120 gün nasıl kullanılabilir?

Bu aşamada, taşınabilir bir 4G Wi-Fi cihazı ile bağlantı sağlayarak VoWiFi üzerinden GSM aramaları, SMS ve interneti kullanmaya devam ediyordum. Ancak, bu yıl IMEI kullanım süresi dolmuş cihazlarda VoWiFi özelliği kısıtlandı. Şu an Türk Telekom ve Vodafone'da VoWiFi kullanımı devre dışı bırakılmış durumda; Turkcell'de ise geçici olarak çalışıyor ancak birkaç gün sonra “servis yok” uyarısı veriyor.

Bu sorunu geçici olarak çözmek için Turkcell müşteri hizmetlerini arayarak veya Turkcell uygulamasındaki canlı desteğe ulaşarak VoWiFi özelliğini kapatıp yeniden açmalarını istemeniz gerekiyor. Böylece VoWiFi geçici olarak yeniden aktif hale geliyor, ama yine gidebiliyor maalesef yurt dışı telefon kullanımı gittikçe zorlaşıyor.

Eğer gerçekten böyle bir uygulama başlatıldıysa yurt dışı iPhone satışı büyük oranda azalır; maaleselef, bu özelliğe güvenip yurt dışı iPhone alan herkes de sorun yaşayacak.

Bir kısıtlama olabilir bende de çalışmadı, zordan çok bir tane daha telefon olur yanında.

Evet ama tam istediğim gibi olmuyor maalesef 2 iPhone taşıyıp kullansam sürekli Wi-Fi paylaşımını kapatıyor bu yüzden VoWiFi ile kullanmak daha mantıklıydı ayrıca ofis ya da evde çalışanlar için Wi-Fi'ya bağlı bir şekilde GSM aramalarını alabiliyordu bunu fark edip engellemişler. Satın aldığım parasını ödediğim cihazı kullanamıyorum.

Hocam VoWiFi'nin engellenmeyeceği yanılgısına nereden kapıldınız? VoWiFi dediğimiz şey baz istasyonlarıyla operatöre bağlanarak arama ve SMS almak yerine Wi-Fi üzerinden operatöre bağlanarak arama ve SMS almaktır. VoWiFi kullanarak sadece aradaki operatörlerin datacenter bağlantısını baz istasyonuyla yapmak yerine direkt WiFi üzerinden yapıyorsun geri kalan bütün süreçler aynı (arama gelmesi-gitmesi, HLR, VLR gibi süreçler) bundan dolayı IMEI kısıtlamasına dahil oluyorsunuz.

Evet ama tam istediğim gibi olmuyor maalesef 2 iPhone taşıyıp kullansam sürekli Wi-Fi paylaşımını kapatıyor bu yüzden VoWiFi ile kullanmak daha mantıklıydı ayrıca ofis ya da evde çalışanlar için Wi-Fi'ya bağlı bir şekilde GSM aramalarını alabiliyordu bunu fark edip engellemişler. Satın aldığım parasını ödediğim cihazı kullanamıyorum.

Sizde kayıtlı telefon var illa SMS, arama alabiliyorsunuz bende o bile yok. Bu yılbaşında 8 ay sonra gene VoWiFi çalışmazsa ya yurt dışı ya da 2.el Samsung ucuz segment 1-2 civarı telefonla götürmeyi duşunuyorum.

Hocam VoWiFi'nin engellenmeyeceği yanılgısına nereden kapıldınız? VoWiFi dediğimiz şey baz istasyonlarıyla operatöre bağlanarak arama ve SMS almak yerine Wi-Fi üzerinden operatöre bağlanarak arama ve SMS almaktır. VoWiFi kullanarak sadece aradaki operatörlerin datacenter bağlantısını baz istasyonuyla yapmak yerine direkt Wi-Fi üzerinden yapıyorsun geri kalan bütün süreçler aynı (arama gelmesi-gitmesi, hlr, vlr gibi süreçler) bundan dolayı IMEI kısıtlamasına dahil oluyorsunuz.

Geçen yıl sorunsuz bir şekilde Türk Telekom da kullanabiliyordum bu sene engellendi şu an Turkcell'de çalışıyor ama arada gidiyor bunu söylemek istedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı