Şimdi ben bir iPhone getirdim diyelim ki 4 ay fiziksel kullandım. 4ay eSIM kullandım diğer 4 aydaki diğer cihazıma yani TR cihazına geçmek için tekrardan fiziksel SIM mi almam gerekiyor? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Fiziksel SIM’e gerek yok. Yeni model iPhonelarda iki yuvayı da eSIM ile kullanabildiğiniz için IMEI farklı oluyor. Süre bitince hattı silip diğerine kaydedeceksiniz. Bazen 120 günden uzun sürüyor. İlla fiziksel SIM kullanmak isterseniz eSIM’i diğer yuvaya kaydetmeniz gerekecek. Fiziksel SIM’in kullandığı IMEI ile eSIM kullanırsanız ek süre olmaz.
Diğer telefonunuza yine eSIM’i kaydedebilirsiniz veya fiziksel SIM isteyebilirsiniz ama fizikseli ücretli olur. QR kodun aktivasyon hakkı bitene kadar eSIM’i istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Fiziksel SIM'e gerek yok. Yeni model IPhone'larda iki yuvayı da eSIM ile kullanabildiğiniz için IMEI farklı oluyor. Süre bitince hattı silip diğerine kaydedeceksiniz. Bazen 120 günden uzun sürüyor. İlla fiziksel SIM kullanmak isterseniz ESIM'i diğer yuvaya kaydetmeniz gerekecek. Fiziksel SIM'in kullandığı IMEI ile eSIM kullanırsanız ek süre olmaz.
Diğer telefonunuza yine ESIM'i kaydedebilirsiniz veya fiziksel SIM isteyebilirsiniz ama fizikseli ücretli olur.
Avrupa iPhone modellerinin hepsi bir fiziksel ve bir eSIM seçeneği sunuyor ama dilerseniz fiziksel yuvaya da eSIM kaydedebilirsiniz. İki adet eSIM aynı anda çalışabiliyor ama aynı anda iki fiziksel SIM olmuyor.
Çift SIM özelliğini fiziksel SIM ve eSIM ile kullanabilirsiniz. iPhone 13 ve sonraki modeller, fiziksel SIM ve eSIM'in yanı sıra iki eSIM içeren Çift SIM'i de destekler. Fiziksel SIM tepsisi olmayan iPhone modelleri, iki etkin eSIM'i destekler.
Avrupa iPhone modellerinin hepsi bir fiziksel ve bir eSIM seçeneği sunuyor ama dilerseniz fiziksel yuvaya da eSIM kaydedebilirsiniz. İki adet eSIM aynı anda çalışabiliyor ama aynı anda iki fiziksel SIM olmuyor.
Evet, diğer cihazınız eSIM desteklemezse fiziksel SIM almanız gerekir. Fiziksel SIM almak ücretli fakat farklı operatöre numara taşırsanız bedava alabiliyorsunuz. İki hat kullanmak da bir seçenek.
Şu an kayıtsız telefon kullanırsanız tam 16 ay yedek cihaz kullanmanız gerekmez. Yılbaşında süre sıfırlandığı için 8 ay daha hakkınız oluyor.
Evet, diğer cihazınız eSIM desteklemezse fiziksel SIM almanız gerekir. Fiziksel SIM almak ücretli fakat farklı operatöre numara taşırsanız bedava alabiliyorsunuz.
Şu an kayıtsız telefon kullanırsanız tam 16 ay yedek cihaz kullanmanız gerekmez. Yılbaşında süre sıfırlandığı için 8 ay daha hakkınız oluyor.
iPhone en düşük esim destekleyen modelini biliyor musunuz hocam.
Ayrıca azönce forumda dolaşırken birisi şu çözümüde öneriyordu oda mantıklı geldi 4ay fizikseli kullandıktan sonra 4ay bu yurt dışında int kullanmak için olan programlardan alıyormuşuz ardından IPhone'daki IMEI yeri değiştirme sayesinde ona geçirip ardından o yurt dışından aldığımızı iptal ediyormuşuz bu sayedede çift SIM kullanabilirsiniz diyordu size göre hangisi daha mantıklı.
İlk olarak XS serisi ile eSIM desteği geldi diye hatırlıyorum.
Yurt dışından eSIM alsanız da IMEI süresine takılıyor. Ucuz paketleri internet için kullanıp asıl hattınızı yedek telefonda tutabilirsiniz. Ben de Fransa’da olduğum için iPhone’umu kaydetmedim, yedek S24 FE aldım. Türk hattımı onda takılı tutuyorum. iPhone’umdaki IMEI süresi bitince Fransız ve İspanyol hatlarım bile çalışmıyor.
İlk olarak XS serisi ile eSIM desteği geldi diye hatırlıyorum.
Yurt dışından eSIM alsanız da IMEI süresine takılıyor. Ucuz paketleri internet için kullanıp asıl hattınızı yedek telefonda tutabilirsiniz. Ben de Fransa'da olduğum için IPhone'umu kaydetmedim, yedek S24 FE aldım. Türk hattımı onda takılı tutuyorum. iPhone'umdaki IMEI süresi bitince Fransız ve ispanyol hatlarım bile çalışmıyor.
Amaç o değil hocam tam anlatamadım sanırsam şimdi biz bedavaya yakın 1GB vs. hat aldıktan sonra iPhone IMEI taşıma özelliği ile onun IMEI'si ile fiziksel hattın imesini değiştirince fiziksel hattın IMEI kullanılmamış IMEI oluyor ve bu sayede devam edilebiliyormuş. Sonra da o yurt dışından aldığını siliyorsun zaten ama eğer 2tane takılı olmazsa IMEI değiştirme yapılamıyormuş. oyüzden ucuza buluyoruz