Arkadaşlar yurt dışı iPhone alacağım fakat bu e SIM fiziksel SIM olayı kafamı karıştırıyor. Kanada'dan alacağım ve telefonda e SIM var. Ben bu telefonu aldığımda yılda 4+4 ay sorunsuz kullanabilir miyim? Bu SIM olayı kullanma suremi etkiler mi kısacası?
Çift E SIM olması lazım Kanada cihazlarının da. Yani burada 8 ay sorunsuz kullanırsınız bu sebepten. E SIM olsun fiziksel SIM olsun kullanım süresi her SIM yeri için 4 aydır bu süre değişmez. 2 adet SIM varsa 8 ay kullanırsınız.
Çift E SIM olması lazım Kanada cihazlarının da. Yani burada 8 ay sorunsuz kullanırsınız bu sebepten. E SIM olsun fiziksel SIM olsun kullanım süresi her SIM yeri için 4 aydır bu süre değişmez. 2 adet SIM varsa 8 ay kullanırsınız.
Hocam 4 ay fiziksel, 4 ay e SIM, kalan 4 ay çift telefon kullandım diyelim. 1 Ocak 2026'dan itibaren fiziksel SIM kartı takarak kullanıma devam edebiliyor muyum? Bunun için herhangi bir işleme gerek var mı? Bir de 2026'daki e simi nasıl kullanırım?
Hocam 4 ay fiziksel, 4 ay e SIM, kalan 4 ay çift telefon kullandım diyelim. 1 Ocak 2026'dan itibaren fiziksel SIM kartı takarak kullanıma devam edebiliyor muyum? Bunun için herhangi bir işleme gerek var mı? Bir de 2026'daki e simi nasıl kullanırım?
Evet 1 Ocak 2026'dan itibaren devam edersin fiziksel SIM kartını kullanmaya. Herhangi bir işleme gerek yok şu dönemlerde olduğu gibi açılmasını bekleyeceksin yine yılbaşı sonrası. E SIM için operatörüne başvurman lazım.