Yurt dışı iPhone maksimum ne kadar kullanılabilir

BerkayAkcay

Decapat
Bir arkadaş Irak galiba oradan iPhone 15 getirecek. Kayıt ettirmeyi düşünmüyorum. 1 fiziksel SIM ve 1 e-SIM kullanabiliyormuşuz ve anlattığına göre bu her yıl başı sıfırlanıyormuş doğru mu? Böyle yapa yapa maksimum kaç sene kullanabiliriz?

2 sim oluyor 1. simi 4 ay 2.simi 4 ay kullanabiliyorsunuz kalan 4 ay içinde e devletten para vererek 4 ay kullanım alabiliyosunuz yıl başında 8 ay tekrardan yenileniyor zaten

Bildiğim kadarıyla şu anki politikaya göre her yıl başında kullanım hakkın sıfırlanıyor. Bugün bir telefon alsan 4 ay bu yıl, sıfırlandığı içinde 8 ay diğer yıl toplamda 12 ay kullanabilirsin yasal olarak.

Hocam teşekkürler peki fiziksel 4 ay e sim 4 ay anladım. Sizin dediğiniz diğer 4 ay e devletten kaça ve nerden satın alınıyor?
2 sim oluyor 1. simi 4 ay 2.simi 4 ay kullanabiliyorsunuz kalan 4 ay içinde e devletten para vererek 4 ay kullanım alabiliyosunuz yıl başında 8 ay tekrardan yenileniyor zaten

Bir arkadaş Irak galiba oradan iPhone 15 getirecek. Kayıt ettirmeyi düşünmüyorum. 1 fiziksel SIM ve 1 e-SIM kullanabiliyormuşuz ve anlattığına göre bu her yıl başı sıfırlanıyormuş doğru mu? Böyle yapa yapa maksimum kaç sene kullanabiliriz?

Her yıl sıfırlanıyor ve evet cihazlarda 2 SIM var. Avrupa cihazlarında 1 fiziksel 1'e SIM var. Asya cihazlarında 2 fiziksel SIM, ABD cihazlarında ise 2'e SIM var. Her SIM için 4 ay toplamda 8 ay kullanırsınız yılda. Son 4 ay iCloud yönlendirme ile kullanabilirsiniz. Böyle kullanırsınız sıkılana kadar. Tavsiyem Irak'tan almayın, toplama cihaz çok fazla oradan gelenlerde. Asya veya Avrupa cihazları bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı