Yurt dışı sitesinde alışveriş yaparken dolandırıldım

bint

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Anneme sürpriz amaçlı bir takı sitesinden takı siparişi verdim. Ardından başka bir modeli beğendiğim için o siparişi iptal amaçlı mail atıp yeni bir sipariş geçtim.

Daha sonra Instagram'da sayfanın reklamları düştü akışıma. Yorumları gördüğümde şok oldum, hepsi kötü yorumlardı.

Siteden alışverişimi üyelik açmadan gerçekleştirmiştim, fakat mail adresim ve e-postaya gelen kodla giriş yaptığımda siparişim gözüküyordu. Sipariş sayfasında iptal et butonu vs. yoktu.

Satıcının web sitesinde, siparişten 12 saat sonrasına kadar iptal ve ücret iadesi talep edilebildiği yazıyordu. Ben iptal talebimi siparişten 10 dk. sonra yaptım. Fakat maile dönüş 2 ve ya 3 gün sonra geldi. Kargoya verdiğimiz için iptal edemiyoruz vs. yazıyordu.

Sitelerinde yazmış oldukları WhatsApp numarasına mesaj attım, işletme ile alakam yok diye cevap verdiler.

Siparişler Çin'den geliyormuş. Gelse bile 30 Euro sınırını aştığı için alamayacağım.

Bu etapta ücret iademi nasıl alabilirim? Hangi makamlara başvurmalıyım ki sonuç alabileyim?

Teşekkürler.

Kredi kartıyla ödeme yaptıysan 2 ay içindeki ödemelerini geri alabilirsin. Banka hesabı değil ama unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…