Yurt dışı telefon IMEI'siz kullanılır mı?

Kürşad003

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hayırlı forumlar. Yurt dışından iPhone 16 Pro Max almayı düşünüyorum. Fakat IMEI kaydı olmuş 45k. Yurt dışından aldığım telefonu kendi Türkiye kayıtlı hattımı takarak kullanabilir miyim?

Hayırlı forumlar. Yurt dışından iPhone 16 Pro Max almayı düşünüyorum. Fakat IMEI kaydı olmuş 45k. Yurt dışından aldığım telefonu kendi Türkiye kayıtlı hattımı takarak kullanabilir miyim?

Hayır. 1. SIM yuvası 4 ay, 2. SIM yuvası 4 ay toplam 8 ay kullanabilirsiniz. 8 ay dolduğunda şebeke kapanır ve yılbaşına kadar açılmaz. Yeni yılda BTK'nın yurt dışı telefonlara verdiği süre tekrar sıfırlandığı için tekrardan 8 ay kullanabilirsiniz.

Yurt dışında Apple'dan alacaksanız ve güncel olarak bir Apple telefon kullanıyorsanız, durumu Apple'daki çalışanlara izah ederseniz IMEI numaranızı yeni telefona geçirip bir belge veriyorlar, o belgeyi de Türkiye'deki yetkili kurumun adı gelmedi aklıma şimdi, oraya götürüyorsunuz onaylamaları için sanırım, bu şekilde yapılabiliyor diye biliyorum hocam. Birkaç yerde video görmüştüm böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. 1. SIM yuvası 4 ay, 2. SIM yuvası 4 ay toplam 8 ay kullanabilirsiniz. 8 ay dolduğunda şebeke kapanır ve yılbaşına kadar açılmaz. Yeni yılda BTK'nın yurt dışı telefonlara verdiği süre tekrar sıfırlandığı için tekrardan 8 ay kullanabilirsiniz.
Reels'larda falan görüyorum e-devlet üzerinden IMEI açmadan kullanıyorlar. Nasıl yapıyolar?

Reels'larda falan görüyorum e-Devlet üzerinden IMEI açmadan kullanıyorlar. Nasıl yapıyolar?

eSIM olayları var ama onlarla pek haşır neşir değilim. Hani biliyorum desem yalan olur, yine bir araştırmak lazım hocam.

Reels'larda falan görüyorum e-Devlet üzerinden IMEI açmadan kullanıyorlar. Nasıl yapıyolar?

Öyle bir şey yok. Dolandırıcılar yaptığını söylüyor onu ücret karşılığı.
4 ay boyunca iki telefon yapabilirsin 16 pm + 6S gibi aynı iCloud girip yansıtma vs.
ya da ikos gibi cihazlar alıp yanında gezdirebilirsin ama onu önermem en iyisi iki telefon yapmak ya iki IPhone ya da ekstra bir tane şarjı bitmeyen ucuz Android'lerden alırsın.

Yurt dışında ikamet ediyorsan öyle bir hak var sadece 180+180. BTK'ya bildiriyorsun onu da her sene sanırım o şekilde. Akraban falan varsa belki onun adına olan bir hatla o şekilde gösterilebilir.

Yurt dışında Apple'dan alacaksanız ve güncel olarak bir Apple telefon kullanıyorsanız, durumu Apple'daki çalışanlara izah ederseniz IMEI numaranızı yeni telefona geçirip bir belge veriyorlar, o belgeyi de Türkiye'deki yetkili kurumun adı gelmedi aklıma şimdi, oraya götürüyorsunuz onaylamaları için sanırım, bu şekilde yapılabiliyor diye biliyorum hocam. Birkaç yerde video görmüştüm böyle.

Bu muhabbette de eskiden yurt dışından aldığın bir iPhone cihaz olması lazım. Örneğin 2022-23 de 14 Pro Max aldın diyelim geldin burada IMEI kaydını yaptın. Sonra cihaz bozuldu diye belge alıyorsun yurtdışındaki Apple Store'lardan kaşeli imzalı değiştiriyorsun yeni telefonla. Buraya geliyorsun o belgeyle BTK'ya başvuruyorsun Telefon Ana Kart Değişikliği buradan. O eski cihazındaki IMEI kaydını yeni cihazdaki IMEI ile değiştiriyorlar sistemde tekrar IMEI kayıt ücreti ödemiyorsun. Ama bu işlemlerden birinde sorun çıkar da BTK kabul etmezse elindeki IMEI kayıtlı telefondan da olursun, elinde kayıtsız cihazla kalırsın. 120 BTK numarası arayıp sorunca bilgi veriyorlar.

Son düzenleme:
Öyle bir şey yok. Dolandırıcılar yaptığını söylüyor onu ücret karşılığı.
4 ay boyunca iki telefon yapabilirsin 16 pm + 6S gibi aynı iCloud girip yansıtma vs.
ya da ikos gibi cihazlar alıp yanında gezdirebilirsin ama onu önermem en iyisi iki telefon yapmak ya iki IPhone ya da ekstra bir tane şarjı bitmeyen ucuz Android'lerden alırsın.

Yurt dışında ikamet ediyorsan öyle bir hak var sadece 180+180. BTK'ya bildiriyorsun onu da her sene sanırım o şekilde. Akraban falan varsa belki onun adına olan bir hatla o şekilde gösterilebilir.

Bu muhabbette de eskiden yurt dışından aldığın bir iPhone cihaz olması lazım. Örneğin 2022-23 de 14 Pro Max aldın diyelim geldin burada IMEI kaydını yaptın. Sonra cihaz bozuldu diye belge alıyorsun yurtdışındaki Apple Store'lardan kaşeli imzalı değiştiriyorsun yeni telefonla. Buraya geliyorsun o belgeyle BTK'ya başvuruyorsun Telefon Ana Kart Değişikliği buradan. O eski cihazındaki IMEI kaydını yeni cihazdaki IMEI ile değiştiriyorlar sistemde tekrar IMEI kayıt ücreti ödemiyorsun. Ama bu işlemlerden birinde sorun çıkar da BTK kabul etmezse elindeki IMEI kayıtlı telefondan da olursun, elinde kayıtsız cihazla kalırsın. 120 BTK numarası arayıp sorunca bilgi veriyorlar.
Arıza olmasına gerek yok hocam. Ama Türkiye içinden alım olarak söylemişler bunu.

1741276169836.png

Arıza olmasına gerek yok hocam. Ama Türkiye içinden alım olarak söylemişler bunu.

Eki Görüntüle 2439189

Türkiye cihazıyla olmuyor dediğim gibi oluyor
önceden yurtdışından aldığınız, gelip türkiyede imei kaydı yaptıgınız herhangi bir apple cihazı olması lazım o zaman herkes burdan TR ip 5s le gider iphone 16 pro max alır gelirdi.

Evet dediğiniz doğru, arıza olmasına gerek yok. Ama normalde arızası olan cihaz sahipleri mağdur olmaması oluşturulmuş bir sistem.

'Yurt dışından iPhone alırken IMEI takaslama yaptırılması doğru mu?' konusundaki mesaj
Yurt dışından iPhone alırken IMEI takaslama yaptırılması doğru mu?
Daha önce şu konuda konuşmuştuk böyle. Bir yorum atmıştım. Tekrar yazmayayım simdi bizzat deneyenlerin tecrübesi youtube videolu.
Bu konudaki arkadaş ta sonradan şöyle olumsuz gelişmelerin de olduğunu söylemişti
'Yurt dışından iPhone alırken IMEI takaslama yaptırılması doğru mu?' konusundaki mesaj

Bunları da okuyun inceleyin . Bu işlemin kesin olur diye bir garantisi yok. Burası Türkiye. Deneyen arkadaşlar dikkat etsin bunlara. Btk yla da iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Olmayacak gibiyse elinizdeki kayıtlı cihazdan olmayın yurtdışından dönerken yani. 👍🏼

Arıza olmasına gerek yok hocam.

Eki Görüntüle 2439189

Türkiye cihazıyla olmuyor dediğim gibi oluyor
önceden yurtdışından aldığınız, gelip türkiyede imei kaydı yaptıgınız herhangi bir apple cihazı olması lazım o zaman herkes burdan TR ip 5s le gider iphone 16 pro max alır gelirdi.

Evet dediğiniz doğru, arıza olmasına gerek yok. Ama normalde arızası olan cihaz sahipleri mağdur olmaması oluşturulmuş bir sistem.

Daha önce şu konuda konuşmuştuk böyle. Bir yorum atmıştım. Tekrar yazmayayım simdi bizzat deneyenlerin tecrübesi youtube videolu.
Bu konudaki arkadaş ta sonradan şöyle olumsuz gelişmelerin de olduğunu söylemişti

Bunları da okuyun inceleyin . Bu işlemin kesin olur diye bir garantisi yok. Burası Türkiye. Deneyen arkadaşlar dikkat etsin bunlara. Btk yla da iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Olmayacak gibiyse elinizdeki kayıtlı cihazdan olmayın yurtdışından dönerken yani. 👍🏼
Mesela hocam ben de yurtdışı 15 pro var ve ileride yeni bir modeli apple store dan veya yetkili bir bayii den alırsam IMEI'sini oradayken geçirtebiliyorum öyle mi? Ama BTK'nın bunu takip ettiğini aynı cihazla değişim olmamış kayıttaki cihazları kayıttan çıkartacakları kesinlik konusu değil yani? Ülkemiz her geçen gün gittikçe saçma bir hale bürünüyor ne kadar yazık.

Mesela hocam ben de yurt dışı 15 Pro var ve ileride yeni bir modeli Apple Store'dan veya yetkili bir bayiiden alırsam IMEI'sini oradayken geçirtebiliyorum öyle mi? Ama BTK'nın bunu takip ettiğini aynı cihazla değişim olmamış kayıttaki cihazları kayıttan çıkartacakları kesinlik konusu değil yani? Ülkemiz her geçen gün gittikçe saçma bir hale bürünüyor ne kadar yazık.

Sende bir tane 15 Pro var. Sen bunu zamanında yurt dışından almışsın gelmişsin Türkiye'ye. IMEI kayıt parasını ödemişsin, açtırmışsın Türkiye'de kapanmadan kullanıyorsun. 16 Pro almak istedin yine yurt dışına çıktın Avrupa'da bir tane Apple Store'a girdin oradaki yetkililere durumu derdini anlattın, ( hepsi de anlamıyor, uğraşmıyor, umurumda değilsin zaten adamların, adamlar IMEI kaydı diye bir şey hayatında görmemiş bile zaten. Ben karadağ a gitmiştim mesela orada normal satışla, vergi iadesiyle ilgili seyler soruyorum adamlar o işle bile ilgilenmiyordu pek fazla küçük ülke zaten. Geçiştiriyolardı bir şeyler deyip.) Hadi diyelim ki sen anlattın bir şekilde aldın o belgeyi yazdırıp adamlara kaşeli imzalı olacak bir de. Sonraa geldin Türkiye'ye o belgeyle e devletten başvuruyorsun anakart değişikliği sayfası adı altındaki yerden. IMEI kaydını ödediğin 15 Pro ile yeni aldığın 16 Pro'nun IMEI bilgilerini giriyorsun. Aldığın belgeyi yüklüyorsun. BTK inceliyor onaylıyor 16 Pro açılıyor. 15 Pro'yu daha önceden kaydettirdiğin için 16 Pro'da tekrar IMEI ücreti ödemiyorsun.

Yani buradaki esas mesela yurtdışındaki gittiğin ülkedeki Apple Store'da bu durumu en iyi şekilde açıklayıp kağıda arıza nedeniyle yeni telefon almıştır ve eski IMEI şudur yeni IMEI budur ve bu telefon değişikliği yapılmıştır şeklinde düzgünce o kağıdı almak. Ama yurtdışındaki adamlar da zaten yalan yanlış belge yazarlar mı arıza olmadığı halde onu bilemem işte burada hem öyle bir durum var hem de btk‘da çalışan memurların kabul edip onaylama durumu var yani.
Eğer sen o kağıda arıza marıza yazdırmadan yeni telefon almıştır değiştirmiştir. Yeni-eski IMEI yazdırıp gelirsen kabul edilmeme durumu olabilir yani. Bu attığım konudaki videoyu da izlemiş arkadaş zaten bana söylemişti yorum atmış bir kişi diye sen de görmüşsündür baktıysan BTK’da bu konu gündeme gelince toplantı yapılıp daha fazla dikkat edilmeye başlandığı söylendi diye bir yorum yapılmış bu ne kadar doğrudur ne kadar değildir ben bilemem ama olabilir yani neden olmasın. Ama yurtdışında uğraşıp bu işi halledersen oradaki yetkililere arıza sebebiyle değişim sağlandığı ile ilgili bir kağıt almaya ikna edebilirsen olur bence. Ama o videoyu çeken adamlar da Almanya’ya gidiyordu orada da alamamışlar mesela şimdi Avrupa’da her şey kuralına göre yapıldığı için adam diyebilir ben sana neye göre arızalı cihaz belgesi veriyorum falan diye yani kıllık yaparlar belki bilemem ki ben bilemiyorum yani. O yüzden diyorum işte hiçbir şeyin garantisi yok. O konuda da yazmıştım zaten eğer gerçekten cihazda herhangi bir sorun varsa her türlü halledersin ve bu şekilde her türlü değişim yaparsın ama eğer sapa sağlam bir cihaz götürürsen cihazı daha değerinde satarsın ama belki bu belgeyi alamaya bilirsin.
Evet ülke her türlü yoruyor insanı. Ben anlatırken bile yoruldum yani 😂😂

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı