Yurt dışı yazılımcılıkta diploması en çok işe yarayan üniversite hangisi?

Mucho

Centipat
Katılım
20 Ağustos 2022
Mesajlar
329
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Boğaziçi mi İTÜ mü ODTÜ mü Yıldız Teknik mi Koç mu ya da başka mı? Almanya'da yaşamak istiyorum ama mesela CV verdiğimde en çok hangisi işe yarar onu merak ediyorum, sizce hangisi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Almanya konusunda net değilim ama genelde pek bir şey değil aradaki fark. %99 hiçbirini duymamış oluyorlar zaten. İsimden ziyade bazı okulların yurt dışı programları, fırsatları vs. daha iyi olabilir onlara bak. Almanya’da belki işe alan kişi Türk olduğu için biliyor olabilir.
 
Yurt disinda sirketlerin Turkiye'deki universitelerden etkilendigini sanmiyorum. Epeydir ilk 500'e dogru duzgun universite de sokamiyoruz zaten. Okul yerine yaptigin projoler, GitHub hesabin ve kendini pazarlama konusundaki yeteneklerin daha onemli.
 
Yurt disinda sirketlerin Türkiye'deki universitelerden etkilendigini sanmiyorum. Epeydir ilk 500'e dogru duzgun universite de sokamiyoruz zaten. Okul yerine yaptigin projoler, GitHub hesabin ve kendini pazarlama konusundaki yeteneklerin daha onemli.

Evet hocam ODTÜ 2013 da flan 60. sıradaymış şimdi ilk 500 de bile değil.
 
Evet hocam ODTÜ 2013 da flan 60. sıradaymış şimdi ilk 500 de bile değil.

Eger akademik olarak bir calisma yapma hedefin varsa ortalamani 3 uzeri tutman iyi olur. Boyle bir hedefin yoksa 2.5 civari bile yeterli olur. Onemli olan dedigim gibi kendi yaptigin projeler ve kendini nasil gosterdigin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı