Yurt dışına çıkmak kolay mı?

magicpower

Centipat
Katılım
4 Ağustos 2021
Mesajlar
49
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkes yurt dışına gidip vatandaşlık alıp kurtulmayı istiyor. Amerika, Almanya vb. ülkeler. Yurt dışına çıkmak kolay mı? Gideceğim deyince gidiliyor mu? Vatandaşlık almak çok mu kolay? Sanki diğer ülkeler gelmemizi bekliyor.
 
Değil. Çoğu kaçak gidip oradan biriyle evlenirim diyor ama bu işin de son yıllarda önünün kapatıldığından habersizler, uyandırma hiç. :D

Amerikalı çocukluk arkadaşım orada bir Türk ile evlendi, çocuk kaçak olarak kalıyordu. 1.5 yıldan uzun süredir evliler, çocuğa hâlâ oturma iznini bırak ülkeden çıkarsa geri gelebilme hakkı verilmedi. Yakalanırsa sınır dışı edilecek durumda.

Tanıdığım biri Alman vatandaşlığına sahip bir Türk ile evlendi. 2 yıldan uzun süre Almanya'ya gitmek için uğraştı. En az B1 seviyesi Almanca bilme şartı getirildiği için kursa gitmek zorunda kaldı, evlendiği halde uzun süre oturum izni verilmedi hatta ziyarete gitmesi için vize bile verilmedi.

Bir ülkeye gitmek istiyorsanız bunun açık ara en iyi yolu eğitiminizi iyi şekilde bitirmeniz ve burada iyi bir kariyer başlangıcı yapmanız. Daha sonra elinizde sahip olduğunuz tüm yeteneklerle birlikte yurt dışı şirketlerle iletişime geçersiniz, 5-10-20 değil gerekirse 100 defa farklı şirketlerle görüşme yaparsınız. Onların sponsorluğunda "istenen" biri olarak gidersiniz. Bunun dışında burada mühendis olup da X ülkeye gideyim bulaşık yıkarım diyenlerden olursanız geçmiş olsun, bu hayat görüşüyle orada da en ufak bir saygı ve anlayış göstermeyecekler. Kendisine saygısı olmayanlara orada da hiç saygı duyulmuyor, fırsat verilmiyor.

Bir de bazı ülkeler oturum iznini parayla veriyor Kanada gibi. Kanada'da bankaya 800,000 CAD koyup, 400,000 CAD ev alırsanız oturum izniniz oluyor. Bazı ülkeler de iş yatırımı yaparsanız oturum izni veriyor ama yatırım miktarları çoğunda epey yüksek.
 
25 yasina kadar ogrenciler, ucretsiz pasaport alabiliyor. Bir nebze de olsa, ogrenciler icin kolay.
 

Geri
Yukarı