Yurt dışına öğrenci olarak nasıl gidilir?

Dediğiniz durumu sağlıyorum evet. IELTS sınavına daha katılmadım yalan söyle miyim ama biraz kendime güvenmekle birlikte 6 puanı geçebileceğimi düşünüyorum çünkü gittiğim aynı kurstaki C2 öğrencileri çoğunlukla 6.5 7.5 puan çıkartıyor. Girip görmek lazım tabii ki de. Cevabınız için teşekkür ederim bu konu üzerinde ek olarak bir araştıracağım.

Araştırırken bu hizmeti veren kurumları arayın bence. Biz 5-6 tane farklı kurumu aradık hepsinin hizmetlerini detayları öğrendik. Reklam olmasın diye anlaştığımız kurumun adını vermiyorum. Aklınıza hangisi yatarsa onlarla anlaşırsınız.

Bence kafan basıyorsa sayısal en mantıklısı dile falan geçme.

İyi bir üniversiteye gidip oradaki profesörlerin yardımı ile gidebilirsin ya da bazı şirketler oluyor yurt dışındaki sınav için belirli bir ücret veriyorsun gerekli bağlantıları yapıyorlar sınava giriyorsun kazanırsan da gitme hakkı elde ediyorsun ama gidebilmek için banka hesabında en az 8-10k euro arası bir para görmek istiyorlar gideceğin yerden yere göre değişiyor genelde daha fazla para görmek istiyorlar.
Öncelikle cevabınız için sağolun hocam. Sayısala kafam basıyor evet fakat YKS gibi bir sınavdan yüksek puan çıkarıp nitelikli bir okula gidebilir miyim hiç bilmiyorum. Para olarak da 8-10k euro gibi rakamları banka hesabımda gösterme şansım da var o yüzden bahsettiğiniz şirketlerin isimleri varsa rica edebilir miyim araştırmak için. İyi günler.

Tam olarak nasıl yan çizdiler hocam çok özel değilse? Belki bizim de başımıza gelebilir dikkatli olmakta fayda var.

Hocam ağustos'ta dil sınavına girmiştim onu tamamlamadan önce sınavdan sonra vizenizi vs.de alırız demişlerdi sonra vize için geç vs. deyip Mart'ta tekrar bize ulaş demişlerdi ilkbahar intakeleri için.

Hocam 3haftaya Polonya'ya gideceğim orası ile ilgili soru varsa alabilirim. Her şeyi kendim yapmıştım danışmanlık firması yan çizmişti bize. Onun dışında Polonya ile sorunuz varsa alabilirim.

Hocam şahsen iskandinav ülkelerine gidip okumayı çok istiyorum spesifik olmak gerekirse(fakat diğer Avrupa ülkelerine de kesinlikle okeyim.). O yüzden sizce şu an 11.sınıf öğrencisi olarak nasıl bir yol izlemeliyim veya çizmeliyim. Hangi sınavlara girip nerelere başvuru yapmalıyım eğer sizi de fazla yormucaksam biraz detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz :D?

Hocam şahsen iskandinav ülkelerine gidip okumayı çok istiyorum spesifik olmak gerekirse(fakat diğer Avrupa ülkelerine de kesinlikle okeyim.). O yüzden sizce şu an 11.sınıf öğrencisi olarak nasıl bir yol izlemeliyim veya çizmeliyim. Hangi sınavlara girip nerelere başvuru yapmalıyım eğer sizi de fazla yormucaksam biraz detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz :D?

Hocam benim dil yeterlilik belgem yoktu o yüzden başvurduğum üninin sınavına falan girmem gerekiyordu. Bir tanıdığım sayesinde okulları öğrendim oradaki kendim belgeleri vs. hazırladım ama bayağı uğraşmıştım apostil işi vs. .daha yeni vize başvuru belgelerini hazırladım cıkım çıktı. Sizin dil yeterlilik sertifikanız var tavsiyem Almanya olur. Polonya Avrupa'nın TR'si ucuz bayağı. Üniversiteleri ve bölümlerini kendim bakmıştım arayıp. Onun dışında TR'de üniversite okuyup Erasmus yapabilirsiniz ama o kadar dil bilginiz var boşa gitmemeli bence.

Merhaba şu anda 11.sınıfım ve sayısal bölümünü okuyorum. OBP'm 83-84 civarı olması lazım. C2 İngilizce ve A2-B1 Almanca biliyorum (sertifikalarım var) fakat herhangi bir şekilde nasıl gideceğimi veya oraya gitmek için nelerin gerekli olduğunu bilmiyorum. Hangi foruma baksam da düzgünce bir cevap bulamadığım için buraya yazmak istedim yardımcı olursanız sevinirim. Genel bilmek istediğim şeyler şunlar:
Sayısal, sözel, dil bölümü ne kadar fark ettirir ve sizce hangisinden devam etmeliyim lise öğrenim serüvenime?
Mesleğimi şimdi seçmem gerekli midir(çünkü aklımda herhangi bir meslek yok ve ne olursa yaparım kafasında bakıyorum[cidden.].)?
Belirli bir üniversiteye girmem veya YKS, TYT sınavlarına hazırlanmam lazım mıdır?
OBP'mi kaç yapmam lazım ve OBP'yi arttırmak için dile geçmek mantıklı mıdır?
Sorularım bu kadar daha konu içinde aklıma gelirse iletmeye çalışırım şimdiden cevaplarınız ve bana zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim abilerim ablalarım.

Kanka öğrenci olarak gitmek istiyorsan lisedede gidebilirsin devlet buna destek veriyor tabii maddi sıkıntı yoksa koruyucu ailede kalıyorsun 2-3 ay istersen 1 yıl başvuruları nereden hatırlamıyorum hatta şu kızı göstermişlerdi bizim programımızla giden diye Derin Egeli bende ailemle konuştumda tabii izin vermediler :D

Kanka öğrenci olarak gitmek istiyorsan lisedede gidebilirsin devlet buna destek veriyor tabii maddi sıkıntı yoksa koruyucu ailede kalıyorsun 2-3 ay istersen 1 yıl başvuruları nereden hatırlamıyorum hatta şu kızı göstermişlerdi bizim programımızla giden diye Derin Egeli bende ailemle konuştumda tabii izin vermediler :D
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Maddi olarak ne kadar bir paradan bahsediyorsunuz acaba onu da sorabilir miyim?

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Maddi olarak ne kadar bir paradan bahsediyorsunuz acaba onu da sorabilir miyim?

Yani hocam ben açıkçası bilmiyorum ama maliyetlidir bence ama şöyle bir olay var okulda anlatmışlardı bana da 2-3 ay orada kalıyorsun koruyucu ailede tabii ki bunlar Amerika ve Kanada tarafından sürekli denetlenen aileler trafik cezasına bile laf ediyorlarmış haftada bir seni kontrole geliyorlar ailenle sürekli konuşabiliyorsun koruyucu ailedeki aile okula bırakabiliyor seni arabayla yemeğin her şey onlar yapıyor odanı bile onlar topluyormuş çok güzelde anlatışları biraz maliyetlidir diye düşündüm ben hem de ailem izin vermedi diye sorgulamadım arayıp sorabilirsin böyle firmalar çok var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burada kız anlatıyor üniversite için geri dönüyor Türkiye'ye.
PCE TURKEY • Ana Sayfa

İki site paylaştım alttaki kızın kullandığı üsttekide bayağı iyi gibi atayım dedim :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı