Yurt dışında alınıp kullanılan telefonun kaydı nasıl oluyor?

madmrfrosty

Hectopat
Merhaba, 2-3 hafta sonra Erasmus için yurt dışına çıkacağım ve orada kullanmak için kamerası ortalama olan bir telefon istiyorum fakat şu an buradan alamam. Orada gidince alıp yaklaşık 1-2 ay falan kullanırsam buraya geldiğimde vermem gereken fiyat tam olarak ne? IMEI kayıt diye bir şey var o 30 bin lira, bir de Ticaret bakanlığının yayınladığı bir broşürde ise 618 lira diyor. Gelince hangisini vereceğim?

Ulan o da girdi hay ben bu ülkenin.. Neyse teşekkür ederim
Malesef öyle. Hatta tam fiyatı 31 bin 692 TL. Bu durumda çoğu telefonu almanın anlamı kalmıyor. Ben Xiaomi aldım yurtdışından, buranın yarı fiyatına almıştım. Burada da İmei attırdım kullanmak için. Eğer bunu problem yapmazsan araştırıp IMEI atilabilen bir telefon alip kullanabilirsin, onun dışında çok mantıklı olmuyor.

Malesef öyle. Hatta tam fiyatı 31 bin 692 TL. Bu durumda çoğu telefonu almanın anlamı kalmıyor. Ben Xiaomi aldım yurtdışından, buranın yarı fiyatına almıştım. Burada da İmei attırdım kullanmak için. Eğer bunu problem yapmazsan araştırıp IMEI atilabilen bir telefon alip kullanabilirsin, onun dışında çok mantıklı olmuyor.
O parayla alacağım telefondan 4 tane daha devlete alıyorum resmen. Yani IMEI attırılır ama çok güvenli değil ya, kimseyi bulmaz bi beni bulur o tip şeyler. O yüzden pek girmek istemiyorum ama teşekkürler tavsiye için.

Gümrükte kaydettirmek zorunda değilsin diye biliyorum. Getirir burada daha sonra IMEI arttırsın, ne de olsa sorumlu vatandaş her zaman cezalandırılıyor. Parasını ödeyip aldığın kayıtlı telefon 1 sene kenarda bekleyince hemen çökmesini biliyor sevgili devletimiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı