Yurt dışında çalışabilir miyim?

Ldn9118a

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, aklıma şöyle bir plan var. Yurt dışında üniversite okumak istiyorum fakat okuyamazsam o zaman ekonomimiz şu anki gibi veya daha beter olursa yaz ayları Almanya gibi bir ülkeye gidip çalışmak ve orada kazandığım parayla bazı ihtiyaçlarımı karşılamak istiyorum. Çalışma izni alarak veya başka bir şekilde bunu yapabilir miyim?

Gece geç saatler olduğundan şu anlık detaya girmeden şunu söyleyeyim hocam direkt. Almanya'dan örnek vereyim. Oraya gitmek için uğraşacağın ve harcayacağın parayı, yaz ayında orada çalışarak çıkarmaya çalışırsın anca maalesef. Ablam Köln'de yaşıyor, hamam böcekli rezil daireler bile 600-700 Euro'dan başlıyor. Köln, lüks bir yer mi bilmiyorum ancak bu senenin başında gittiğimde adam kendi evindeki tek odada kalmam için 450 Euro istiyordu benden. Gitmenin en basit yolu, bir vasfın olması. Şirketler peşinde koşarsa rahatlıkla gidersin. Ama ülkemizdeki gibi, 3-4 ay garsonluk yaparım falan düşüncen varsa özellikle şu Euro kurunda bence bundan vazgeç.

Amerika odaklı biliyorum. Amerika da turist olarak gidip çalışamazsınız ama green card ile giderseniz iş vereniniz ile belge imzalayıp çalışabiliyorsunuz.

Uçak biletim bedavaya gelecek büyük ihtimalle teyzem hostest olduğu için aile yakınları için adını unuttum ücretsiz bilet gibi bir şey kullanabiliyormuşum, belki bu yüzden kârlı olur diye düşündüm.

Araştırdığım kadarıyla yurt dışında ev kiraları yüksek onun dışında çoğu şey ucuza geliyor.

Kiralar yüksek ama ev sahiplerinin çoğu fatura ödemeyi teklif ediyor yani bi 20-30 dolar daha kaara geçiyorsunuz.

Yaşamak için ev kiralamaya gerek yok bence. Ev kiralamadan çalışsa bir şey diyorlar mı?

Yaşamak için ev kiralamaya gerek yok bence. Ev kiralamadan çalışsa bir şey diyorlar mı?
O Zaman homeless denen kesimden oluyorsun hayatın sokak hayvanından daha zor hale geliyor 600 eurona kıy en azından rahat yaşa.

Planın için gideceğin ülkede bir akrabaya, onun göndereceği davetiyeye ihtiyacın var ancak bu da yetmez seni kaçak çalıştırabilecek bir yer bulman gerekiyor çünkü dümdüz şekilde iki yöntemin var davetiye ve turist vizesi ikisi içinde çalışma iznine sahip olmuyorsun yani sıkıntılı bir plan bu kısaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…