Yurt dışında çalışabilir miyim?

Benim önerim güzel bir para kazanmadıkça eve geçmemek biraz zor olur ama odada yaşamak biraz daha iyi olur çekeceğin zaman tam çekersin her şeyi evi filan.
İşte odada olduğun süreşçte para kazanırsan mobilyalı bir ev alabilirsin.
 
Öyle diyorsanız bu plan olmayacak büyük ihtimalle. Türkiye’den telefon, bilgisayar vs. almak çok zor maalesef, bu yüzden bir şekilde euro veya dolar kazanıp bu tarz ihtiyaçlarımı almak istiyorum.
 
Keşke gidebilsem asla geri dönmem bu ülkeye.
Ben aslında tüm ailecek gidebilirim (tüm ailede green card var, New Jersey de akraba var) Ama Türkiye'de bir şekilde yaşıyoruz,20 k üzeri geliri olan tayfadayız.
 
Böyle bir şey yapabilmen için muhtemelen tırcı olman gerek dostum. Onun dışında zaten Almanya'da işçi olabilmen için senin bu işte usta olduğuna dair Türkiye'den belge alman lazım aşçılık falan tarzında. Ayrıca sürekli gir çık 3 ayla ve bunun çalışma için olması gerçekten çok zor bir şey. Ya işinin ehli olup temelli gideceksin ya tüm sene orada duracaksın ya da orada çalışma işini bırkacaksın. Bu arada orada üniversite okumak hiç kolay değil ODTÜ de falan mühendis isen veya kazanıp ÖSYM puanını gösterirsen şansın olur. Tabi üniversite için istenen dil seviyeleri de gerçekten yüksek. Bunlar biraz genç yaş hayali biraz araştırırsan daha realist olabilirsin.
 
Yurt dışında üniversite okursam çalışmam daha kolay olur ama okumak zor hem maddi hem de dil sınavları açısından. Almanya zor olur, Politecnico di Torino düşünüyorum, masrafları daha uyguna geliyor.

Ben aslında tüm ailecek gidebilirim (tüm ailede green card var, New Jersey de akraba var) Ama Türkiye'de bir şekilde yaşıyoruz,20 k üzeri geliri olan tayfadayız.
Geliriniz iyi ama yine de gidin bence orada da böyle yüksek geliriniz olursa çok daha rahat edersiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…