Yurt dışında çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

Kime, neye göre saçma sapan? "Böyle saçma bir karar vermeyin" ne? Bilişim okuyup diploması üstüne bir de kendini geliştirirse dünyanın her yerinden iş bulur. İnsanların fikirlerine, kararlarına saçma diyebilecek kadar üst vizyona sahip biri değilsen verdiğin tavsiyeyle yetinmeyi bileceksin. Aşırı mantıklı da olsa, aşırı saçma da olsa sapına kadar kendisinin kararı.
Öncelikle bana "sen" diye hitap edemezsiniz. Burada saygı çerçevesinde konuşacaksak konuşalım, yoksa mesajımı daha yanıtlamayın lütfen. Benim hiçbir mesleği alt görme gibi bir durumum ya da haddim yok. Buradaki "saçma sapan meslekler" ibaresi, arkadaşın ilgisini çekmeyen, arkadaşla hiç alakası olmayan bir meslek. Bu şekilde yola çıkıp geri dönen binlerce insan var.
Kaldı ki ben sizin kararınıza "saçma" demedim, ilk siz benim mesajıma atladınız. Gördüğüm kadarıyla sizde "üst vizyona" sahip biri değilsiniz. Burada bana "verdiğin tavsiyeyle yetinmeyi bileceksin" önerisini yapmak bu sebepten size düşmüyor. Bu verdiğiniz tavsiyeyi kendi hayatınızda uygulayıp başkasının fikirlerine yorum yapmamayı öğrenebilirsiniz.
Birde bu "sapına kadar kendisinin kararı" lafını anlamadım. "Benim dediğimi yapacaksın" vesaire gibi bir söylemim olmadı, elbette ki arkadaşın kararı. Kimse kendisini herhangi bir şeye zorlayamaz. Biz burada sadece fikirlerimizi belirtiriz.

Öncelikle bana "sen" diye hitap edemezsiniz. Burada saygı çerçevesinde konuşacaksak konuşalım, yoksa mesajımı daha yanıtlamayın lütfen. Benim hiçbir mesleği alt görme gibi bir durumum ya da haddim yok. Buradaki "saçma sapan meslekler" ibaresi, arkadaşın ilgisini çekmeyen, arkadaşla hiç alakası olmayan bir meslek. Bu şekilde yola çıkıp geri dönen binlerce insan var.
Kaldı ki ben sizin kararınıza "saçma" demedim, ilk siz benim mesajıma atladınız. Gördüğüm kadarıyla sizde "üst vizyona" sahip biri değilsiniz. Burada bana "verdiğin tavsiyeyle yetinmeyi bileceksin" önerisini yapmak bu sebepten size düşmüyor. Bu verdiğiniz tavsiyeyi kendi hayatınızda uygulayıp başkasının fikirlerine yorum yapmamayı öğrenebilirsiniz.
Bir de bu "sapına kadar kendisinin kararı" lafını anlamadım. "Benim dediğimi yapacaksın" vesaire gibi bir söylemim olmadı, elbette ki arkadaşın kararı. Kimse kendisini herhangi bir şeye zorlayamaz. Biz burada sadece fikirlerimizi belirtiriz.

Benim bir "kararım" olmadı ki. Hala "karar" kelimesini kullanıyorsun. Sapına kadar kendisinin kararı lafını ''Saçma'' eleştirisini yapmadan önce unutmaman gereken temel şey olarak hatırlatmak istedim sadece. Ayrıca mesajına yanıt verdim diye vizyon yorumu nasıl yapabildiğini anlamadım. Vizyon dediğin şey görecelidir, yaş ilerledikçe şekillenir ve ideallerle örtüşmesi gerekir. Burada yazdığım şey doğru da olsa, tamamen yanlış da olsa vizyon kelimesiyle uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen sanki çok doğru bir tespit yapmışsın gibi yazmışsın :D

''Öncelikle bana "sen" diye hitap edemezsiniz.''

images.jpeg

Benim bir "kararım" olmadı ki. Hala "karar" kelimesini kullanıyorsun. Sapına kadar kendisinin kararı lafını ''Saçma'' eleştirisini yapmadan önce unutmaman gereken temel şey olarak hatırlatmak istedim sadece. Ayrıca mesajına yanıt verdim diye vizyon yorumu nasıl yapabildiğini anlamadım. Vizyon dediğin şey görecelidir, yaş ilerledikçe şekillenir ve ideallerle örtüşmesi gerekir. Burada yazdığım şey doğru da olsa, tamamen yanlış da olsa vizyon kelimesiyle uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen sanki çok doğru bir tespit yapmışsın gibi yazmışsın :D

''Öncelikle bana "sen" diye hitap edemezsiniz.''

Eki Görüntüle 2389336
Açıkçası cevap vermeyecektim normalde. Bu son konuşmayı da yapıp diğer yazacağınız hiçbir şeyin umurumda olmayacağını bilenizi isterim.
"Karar" kelimesini hatalı kullanmışım, bu konuda haklısınız, fikriniz demeliydim.
Bu "üst vizyon" muhabbetini başlatan sizdiniz ve "insanların fikirlerine, kararlarına saçma diyebilecek kadar üst vizyona sahip biri değilsen verdiğin tavsiyeyle yetinmeyi bileceksin" şeklinde haddiniz olmayan cümleler kurmaya kalktınız. Bunun karşılığında bende sizin üst bir vizyona sahip olmadığınızı düşündüğümü, bu sebepten bana öneri yapmanın sizin haddiniz olmadığını belirttim. Burada anormal bir şey yok. Burada tespitte yapılmıyor, kendi fikrim bu yönde. Zaten orada da "gördüğüm kadarıyla" lafı bunu açıklıyor.
"Sapına kadar kendi kararı" lafına katıldığımı zaten belirttim, burada zaten arkadaşın bir kararı olmadı veya ben verdiği karara saçma demedim. Siz benim yazdığım mesaja atladınız ve bende saçma sapan mesleklere yönelmesinden bahsettim. Bir karara saçma demedim. Bir fikrede saçma demedim. Oradaki "saçma sapan meslekler" lafını zaten bir önceki mesajımda anlattım, tekrar uzun uzadıya yazmanın anlamı yok.
Bu arada verilen karar bana göre saçmada olabilir. Bunuda belirtebilirim, kimse de bana bir şey diyemez. Aynı şekilde sizde bir fikir belirtebilirsiniz, bende buna saçma diyemem. Zaten ben sizin fikrinize saçma demedim, siz benim mesajıma atlayarak saçma demeye kalktınız. Kendi yaptığınız hareketleri sanki ben yapmışım gibi bana yazmaya çalışıyorsunuz.

Kaldı ki bana nasıl hitap edeceğinizi bana sormak zorundasınız. İsteseniz de istemeseniz de. Bana haddiniz olmayacak derecede samimiyet kurup "sen" diye hitap edemezsiniz. Anca ben izin verirsem diyebilirsiniz ki böyle bir iznim de yok. Aynı şekilde bende size karşı "sen" diyemem, demiyorumda.

Lütfen mesajı daha fazla cevaplayıp beni rahatsız etmeyin. Konu zaten yeteri kadar açıklığa kavuştu ve ana amacından saptı. Daha fazla etiketleyip gereksiz polemik yaratmaya çalışmayın. İyi sosyaller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı