Yurt dışında çalışmak için ne okumak lazım?

mehmut13

Centipat
Daha fazla  
Şu an mezun bir sayısal öğrencisiyim. Hangi bölüme gireceğim konusunda kafam cok karısık. Şöyle anlatayım böyle hangi bölümü görsem araştırdığımda oradan 3-5 kişi yok bu bölüm çok mezun verdi artık bitti köle gibi çalışırsın dediğinden bir türlü karar veremedim. Örnek olarak ilk hemşirelik düşünüyordum YT imkanı cok olduğu için, maaşı az köle gibi çalışırsın boş dendi tamam dedim. Ekonomiyi araştırdım, ekonomi okuyup napıcan cok mezunu var bankacı mı olucan (hala ne iş yaptığını bilemiyorum) tarzı yorumlar okudum. İnşaat müh okuyup evi ucuza yaptırıp satarsın dendi, bir araştırayım dedim işletme gibi cok mezunu var iş bulsan da 7 gün 12 saat çalışırsın parası da bir şey etmez dendi.

Anlayacağınız kafam cok karışık. Bir bölüme karar versem YKS'nin yanında İtalya'da okuma şansım olur mu o bölümü diye araştırıp onun da sınavına bir yandan hazırlanmak istiyorum. Ama bölüm yok maalesef.
Şöyle ekleme yapayım yazılımla alakam yok tıpla da cok alakam yok, müh dersek ise fizikten hiç haz etmiyorum.
Aranızda YT'de okuyan, okumus çalışan varsa bir yol gösterse.

İlk düşündüğünüz hemşirelik bölümü ile yurt dışında iş bulma imkânınız olabilir. Örneğin geçen yıl Kanada'nın caregiver'lara kapıda PR (kalıcı oturum izni) vereceği açıklanmış. Ancak genellikle yurt dışı iş başvurularında belirli bir süre tecrübe şartı bulunuyor.​

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı