Merhaba, son zamanlarda aklıma takıldı ve çevremden birkaç arkadaşımın da yurt dışına özel olarak üniversite okumaya gittiğini duyunca bende de yurt dışında okuma isteği başladı. Yabancı dilim ve matematiğim fena değil, zaten genel olarak bunlara odaklanıyorlarmış diye duydum yurt dışı sınavlarında. Memur çocuğuyum, özel üniversitelere iki dönemlik 500 bin lira gibi dudak uçuklatan paralar ödendiğini duydum. Bu işin aslı astarı nedir öğrenmek istiyorum. Avrupa'da bir ülkede, ortalama bir üniversitede bilgisayar ile alakalı bir bölüm okumak istiyorum, yazılım mühendisliği olabilir, bilgisayar mühendisliği olabilir, siber güvenlik olabilir, dijital oyun tasarımı olabilir vb.
Bunların sınavlarına hazırlanarak gidebileceğimiz üniversiteler var mı, ne gibi imkanlar var? Bir öğretmenimin çocuğunu Azerbaycan'da Odlar Yurdu Üniversitesi adında bir üniversiteye bilgisayar mühendisliği okumaya gönderdiğini duydum. Dönemlik 40-50 bin lira civarına denk geliyormuş. İki dönem bir sene, hemen hemen bir senesi 100 bin lira gibi bir para yapıyor ve diğer fiyatlarla kıyaslandığında neredeyse bedava.
Konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bunların sınavlarına hazırlanarak gidebileceğimiz üniversiteler var mı, ne gibi imkanlar var? Bir öğretmenimin çocuğunu Azerbaycan'da Odlar Yurdu Üniversitesi adında bir üniversiteye bilgisayar mühendisliği okumaya gönderdiğini duydum. Dönemlik 40-50 bin lira civarına denk geliyormuş. İki dönem bir sene, hemen hemen bir senesi 100 bin lira gibi bir para yapıyor ve diğer fiyatlarla kıyaslandığında neredeyse bedava.
Konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.