Yurt dışında okumak için Almanca veya Rusça eğitimi

lespaceslugg

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2014
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
11.sınıfım ve dil bölümündeyim. Yurt dışında yaşamak istiyorum (kalıcı olarak). Üniversiteye geçmeme 1 sene kaldı. İlk üniversitemi Türkiye'de fakat ikinci üniversitemi psikoloji alanında seçerek yurt dışında okumak istiyorum. Yani ilk seferde yurt dışına gitmektense, ikinci seferde dil eğitimimi Türkiye'de halledip gitmek istiyorum. Ama karar veremediğim, iki seçenek arasında kafayı yemek üzere geldiğim bir olay var.
Sizce ilk üniversitemi Almanca dili ve edebiyatı okuyup, ikinci üniversitemi Almanya'da okumam mı, yoksa ilk üniversitemi Rus dili ve edebiyatı okuyup, Rusya veyahut Ukrayna'da okumam mı daha iyi olur? Ben kararsız kaldım, ayrıca eğer bir fikriniz yoksa ama bu yurt dışı ülkelerine gittiyseniz, tavsiyeleriniz almak isterim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Abi ben bir şey soracaktım. Dil bölümünde okumuşsun, bana dil bölümü hakkında bilgi verir misin? Biraz ben eşit ağırlıkla dil arasında kaldım, biraz da ailem baskı yapıyor dil bölümünden ne olacaksın, iş bulamazsın falan diye. Tavsiyen nedir ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı