Yurt dışında okumak ve yaşamak için en ideal ülke neresidir?

tatminkar09

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2016
Mesajlar
101
Yer
Söke/Aydın
Merhabalar Ben İzmir DEÜ'de makina mühendisliği okuyorum fakat üniversiteyi yakıp yurtdışında lisansa tekrar başlamak istiyorum. Ülkeden umudumu yitirmiş durumdayım. Başlıca sebepi bozulmuş toplum yapısı.
Düşünün ki iklim ve coğrafya açısından dünyanın en güzel yerlerinden birindesiniz ama toplum ve devlet yapısı bozulmuş olsun. Benim bir hayalim vardı. Dürüst, adil, eğitimli ve saygılı bir Türk toplumu ama gidişat hayalle sınırlı kalacağını gösteriyor.
Ben buradaki esprileri, arkadaş ortamlarını, samimiyeti çok özleyeceğim.
Sıcakkanlı ve ideal eğitim maliyetlerine sahip bir ülke olduğuna şahit olduğunuz bir ülke var mıdır?
Şuanda İtalya bana mantıklı geliyor fakat o kadar da sıcakkanlı olmadıklarını öğrendim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İngiltere ve Abd ve Kanada'da yıllık devlet üniversite ücreti 15.000$'dan başlıyor o yüzden bu ülkeleri hiç düşünmedim. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Mesela Polonya, Almanya, Avusturya, İtalya, Fransa gibi hangisinin diğerine göre ne avantajı var?
 
Son düzenleme:
Yurt dışında okudum o yüzden bilgim var merak etmeyin, Mühendislik eğitiminde başı çeken ülkeleri saydım Almanya hariç, Almanya da mühendislik eğitimde çok başarılıdır. Polonya mühendislik eğitiminde o kadar iyi değil.

Ayrıca Ali Kurmuş ve Çağlar Berlin'de adlı kanallara bir göz gezdirin, kendisi bu Üniversitelere nasıl gelebileceğinizi daha detaylı anlatıyorlar.
 
ABD için düşünüyorsan galiba GRE sınavına girmiş olman gerekiyor. GRE nedir dersen eğer bizim Türkiye'de yapılan ALES'in ABD versiyonu denilebilir kabaca.
 

Geri
Yukarı