Yurt dışında oturum izni nasıl alınır?

Mikoshi

Kilopat
Merhaba, mavi diploma veren bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Yabancı dilim B2 seviyesinde, yazın C1-C2 seviyeleri için çalışıp TOEFL gibi sınavlara hazırlanmayı düşünüyorum. Mezun olduğumda olabildiğince hızlı bir şekilde yurt dışına yerleşmek istiyorum, bu sebepten Greencard'a da başvurdum. Bunun dışında yapabileceğim şeyler nelerdir? Ayrıca dil okuluyla şuraya git vs. gibi şeylerin farkındayım ancak eğitimde başarılı olunduğunda garantileri var mı veya farklı yollar var mı bilemiyorum. Detaylıca bilgilendirebilecek olan varsa sevinirim.

Kanada'da yerleşim istiyorsan IELTS ile 6.0-8.0 puan yapman lazım, ki bu da minimum B2-C1 istiyor. TOEFL hakkında bilgim yok.

Green Card ise, kazandığınızda ilk 6 ay izinle Amerika'ya kalıcı olarak yerleşmenizi istiyorlar.

Green Card hakkında bilgim var ancak Avrupa ve Kanada hakkında pek yok, bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…