Yurt dışında tanınmayan kişiye IBAN atmak sorun olur mu?

Daha fazla  
Oyuncu laptopumu sahibinden ve Letgo'da satisa koyduktan sonra WhatsApp'tan +234 numarali Nijerya uyruklu birisi almak istedigini soyledi (İstanbul'daki arkadasinin adresine gonderecekmisim laptopu) ve pederin IBAN'ını atacağım bir sorun olur mu diye korkuyorum açıkçası :D

InShot_20230616_092449560.jpg

Benden bu bilgilerimi atmamı istedi:

Alıcı adı.
IBAN.
Banka ismi.
Telefon no.
Email adresi.

Bunları atsam bir sıkıntı yasar miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuncu laptopumu sahibinden ve Letgo'da satisa koyduktan sonra WhatsApp'tan +234 numarali Nijerya uyruklu birisi almak istedigini soyledi (İstanbul'daki arkadasinin adresine gonderecekmisim laptopu) ve pederin IBAN'ını atacağım bir sorun olur mu diye korkuyorum açıkçası :D

Eki Görüntüle 1822970

Benden bu bilgilerimi atmamı istedi:

Alıcı adı.
IBAN.
Banka ismi.
Telefon no.
Email adresi.

Bunları atsam bir sıkıntı yasar miyim?

Dolandırıcıdır muhtemelen almanızı tavsiye etmem.

Telefon no. ve ev adresi bana çok güvenli gelmedi ama iletişim için gerekli. Yapacak bir şey yok ama çok sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ama tabi girişmemeniz daha iyidir.

Nerden anlıyorsun 🤣
Dün mü doğdun ? Bir de yukarıda hem çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum deyip hem de girişmeyin yazmışsın adama. ya kafan karışık ya da mesaj kasıyorsun.

Son düzenleme:
Dün mü doğdun ? Bir de yukarıda hem çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum deyip hem de girişmeyin yazmışsın adama. ya kafan karışık ya da mesaj kasıyorsun.

hocam çok sağ olun bu makaleyi okuyunca aynı olayı yaşadığımı anladım yemin ederim bu technopat sosyal hayat kurtarıyor

Başkasının da aynı olayı yaşamaması için bu kişinin konuşmasını buraya ifşalarmış gibi atsam site kuralına aykırı mı?

hocam çok sağ olun bu makaleyi okuyunca aynı olayı yaşadığımı anladım yemin ederim bu technopat sosyal hayat kurtarıyor

Başkasının da aynı olayı yaşamaması için bu kişinin konuşmasını buraya ifşalarmış gibi atsam site kuralına aykırı mı?
Bence konuya giren herkes makaleyi görebilir hocam gerek yok yine de siz bilirsiniz. Zaten bu bilinen bir yöntem. Bir gün Nijeryalı bir gün İncirlik'te çalışan bir Amerikan askeri olurlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı