Yurt dışında üniversite okumak

Yer
Ankara
Otomotiv veya uçak mühendisliği okumak istiyorum. Sorularım şunlar. TL'nin değerli olduğu ve eğitiminin iyi olduğu ülkeler var mı? Bir yerde part time çalışılarak okul masrafları karşılanabilir mi? Yurt dışında okumak için ne yapmak gerek? Aileme yük bindirmeden okumanın bir yolu var mıdır? Cevaplarınızı bekliyorum. İngilizce az biraz biliyorum 1-2 aya sıkı çalışma ile iletişim geçebilmek seviyeye gelebilirim diye tahmin ediyorum. Almanca temel var, umut yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
TL'nin değerli olduğu ve eğitiminin iyi olduğu ülkeler var mı?
Olduğunu hiç sanmıyorum.
Bir yerde part time çalışılarak okul masrafları karşılanabilir mi?
Olabilir, zor. Kanada, Amerika, Polonya gibi ülkelerde üniversite ücretli. Her yıl okuduğun bölüme ve üniversiteye göre değişen bir ücret ödüyorsun. Polonya'da mühendislik bölümlerinin çoğu yıllık 3-5 bin euro alıyordu en son. Kanada, Amerika'da meblağ 10 bin dolarlara çıkıyor. Fransa, İngiltere de aynı şekilde, 10 bin euro... Benim bildiğim fiyatlar bunlar, internette kısa bir araştırma yapmanı öneririm, yanlış olabilir. Hepsi yıllık bir de bunların.

Almanya'da çoğu üniversite ücretsiz diye biliyorum. Tanıdığın yoksa işin zor, çok zor...

Almanya YKS puanına göre alım yapıyor olması lazım. Puanını olabildiğince yüksek tut. Bazı ülkeler de lise ortalamana, özellikle 11-12.sınıfa bakabiliyor.

ELT, Atlas EDU gibi şirketlerle konuşabilirsin ama söyleyeyim: Para olmadan çok zor. Günümüz dünyası maalesef böyle. Fakirin yüzü gülmez kolay kolay. Bu şirketler sana detaylı bilgi verecektir, arayıp danışabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı