Yurt dışında üniversite okumak

vlademirxD

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2020
Mesajlar
83
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam,11.sınıfım. %1'in altında alan bir fen lisesinde okuyorum. B1 seviyesinde İngilizceye sahibim. Cambridge belgem var. Lise bitiminde Almanya/ABD gibi ülkelere üniversite okumaya gitmek istiyorum ama nasıl gidileceğine dair hiçbir fikrim yok. Birkaç şey araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Bu şekilde gitmiş veya bilgisi olan arkadaşlar nasıl olduğuna dair bilgilendirebilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben gitmedim de biraz bilgim var. Ben de araştırıyordum. SAT sınavına girmek lazım. Almanya için bu sınav şart değil galiba. Bilmiyorum orasını ama para lazım. Durumun yoksa çok iyi çalışıp burs kovalamalısınız.
Bir de ABD, Almanya diye kısıtlamayın bence.
Youtube'dan Aba Yurtdışı eğitim, kariyer kılavuzu vs. kanallardan izleyin. Sağlam araştırmasını yapın.
Ben önceden biraz araştırmıştım da nasıl diyeyim. Başkasına doğru düzgün bir şekilde anlatamam. Biraz da unuttum. Forumda fazla bilgisi olan yok.
O aba yurtdışı eğitim kanalındaki kadın var. Gamze Sart. Kendi isminde kanalı da var. Cumartesi günleri open day mi yapıyormuş. Herhalde herkes soru sorabiliyor. Zoom üzerinden. Katılmadım ama ben.
 
Ben gitmedim de biraz bilgim var. Ben de araştırıyordum. Sat sınavına girmek lazım. Almanya için bu sınav şart değil galiba. Bilmiyorum orasını ama para lazım. Durumun yoksa çok iyi çalışıp burs kovalamalısınız.
Bir de ABD, Almanya diye kısıtlamayın bence.
YouTube'dan aba yurt dışı eğitim, kariyer kılavuzu vs. kanallardan izleyin. Sağlam araştırmasını yapın.
Ben önceden biraz araştırmıştım da nasıl diyeyim. Başkasına doğru düzgün bir şekilde anlatamam. Biraz da unuttum. Forumda fazla bilgisi olan yok.
O aba yurt dışı eğitim kanalındaki kadın var. Gamze sart. Kendi isminde kanalı da var. Cumartesi günleri open day mi yapıyormuş. Herhalde herkes soru sorabiliyor. Zoom üzerinden. Katılmadım ama ben.

Dostum teşekkürler. Araştırma yaptığımda kaynak sıkıntı çekmiştim araştırmalara daha yeni başladığım için. Bu bilgiler bana yol gösterecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı