Yurt dışında üniversite okumak

İlk 50 mantıklı. Okula kabul alması çook zor değil fakat bitirmesi zor okul. Burada okuyan 4-5 arkadaşım var.

Avrupa'nın en iyi okulu ETH Zurichtir. Buraya kabul alabiliyorsan git derim. TUM'dan iyidir. Einstein'ın mezun olduğu okul bir kere.

İlk 50 mantıklı. Okula kabul alması çook zor değil fakat bitirmesi zor okul. Burada okuyan 4-5 arkadaşım var.

Avrupa'nın en iyi okulu ETH Zurichtir. Buraya kabul alabiliyorsan git derim. TUM'dan iyidir. Einstein'ın mezun olduğu okul bir kere.
Gitmek isterim fakat isviçrede hangi dil konuşuluyor ki arkadaş. Çok karışık. Benim hangi dili öğrenmem lazım anlayamadım. Lise ortalamalarım yüksek. Dil öğrenmem lazım.

Ben internette ilk 10'da olduğunu gördüm. Ayrıca Almanların aldığı 29 Nobel ödülünü Berlin Humboldt'tan çıkmış. İyi bir okul deniyordu.
Gitmek isterim fakat isviçrede hangi dil konuşuluyor ki arkadaş. Çok karışık. Benim hangi dili öğrenmem lazım anlayamadım. Lise ortalamalarım yüksek. Dil öğrenmem lazım.
İsviçre'de Fransızca, Almanca ve İtalyanca resmi dil olarak kullanılıyor. Sınır komşuları zaten bu ülkeler. Okulların eğitim dilleri farklıdır diye tahmin ediyorum. Kanada'da vs öyle çünkü.

Münih Teknik Üniversitesi dediğin okul (İTÜ+ODTÜ)X2'dir. Çok çalışman gerek. En az C1 Almancan olmalı. İngiltere'de eğitim çok pahalı. Ciddi bir bütçen olması gerekir. Burs için kendini adamlara pazarlaman gerekecek. Şöyle ki onlara bir başarı sunmalısın. "Lise birincisiyim, 2 milyon kişinin girdiği üniversite sınavında 108. oldum" gibi şeyler sunman gerekir. İngiltere'de burslu okuyacaksan ciddi anlamda başarılı olman lazım. Türkiye gibi karman çorban burs dağıtılmıyor.
Edit: Arduino ve programlama çok şey katar. Kendi projelerini yürütmezsen ABD'deki iyi robotik bölümlerine felan almazlar. Yukarıdaki arkadaşa bakma.
ben b2 diye bilyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı