Yurt dışında yaşamak nasıldır?

saphary

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
4.354
Makaleler
5
Çözümler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 2600, RX590, 16GB, Corsair Delta Spec
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Boş İşler Erbabı
Arkadaşlar +90 diye bir kanalın "Yurt dışında okumak" isimli bir serisi var, izledikten sonra o kadar heyecanlandım ki ellerim halen titriyor. Adamlar bizim RX 550 aldığımız fiyata ikinci el araba alıyor, kızları bizim kızlar gibi saçma sapan davranmıyor. Türk bir ablamızın anlattığına göre kendisi psikolog ve bir hastası ayrımcılık yapmış bu kim niye yabancı çalışıyor falan diye, bu abla gidip olayı hastahane müdürüne anlatınca müdür hastayı bu davranışlarından vazgeçmesini söylemiş eğer geçmezse hastahanenin ona hizmet vermeyeceğini söylemiş ve diğer çalışanlar ile ablamıza bayağı destek olmuşlar. Yani insana değer veriliyor. Bu konuyu açmak benim için çok erken ama bazı sorular soracağım.
  • İsveç gibi bir ülke de vatandaş olmak için ne yapmak gerekiyor? Orada üniversite okuyabilirsem ülkeme geri döneceğimi hiç sanmıyorum.
  • Aileme hiçbir şekilde yük olmak istemiyorum. Sadece yarı zamanlı çalışarak İsveç gibi bir ülke de geçinebilir miyim?
  • Bu yurt olayı falan nasıl oluyor? En azından bir iş bulana kadar 7000 dolar falan yetecek midir sizce?
  • Burs olayı falan nasıl oluyor?
  • Daha 14 yaşında olduğum için çok bilgim yok bu konularda. Sorduğum sorular saçma ise kusura bakmayın, bilgili arkadaşlardan dört gözle cevap bekliyorum.
  • Ha bir sorum daha var, orada diyelim ki vatandaş oldum büyüdüm falan sonra çocuk yaptım herhangi bir problem olmaz değil mi? Bir arkadaş Japon ile Türk ırkından birisi çocuk falan yaparsa çocuğun normal bir çocuğa göre çok daha sorunlu olacağını falan belirtmişti de.
  • Uzun lafın kısası bu konuda en ufak bilginiz varsa ve yazarsanız sevinirim.
Sizce ütopik bir hayal mi? Yazları falan işte çalışıp, PC satarak ufak bir birikim yapıp derslerime köpek gibi çalışsam hayallerime ulaşabilir miyim?
 
Bu maddeler arasından tek bildiğim İsveç pahalı bir ülke. Ailen falan para yollayarak yaşamayı düşünüyorsan ailenin maddi durumu yetmez dostum. Orada çalışıp yaşayacaksan iş başka tabii.

Zaten çalışmayı düşünüyorum demiş yarı zamanlı.
 
Seçeneklerden biri, akademik başarını kullanmak. Eğer iyi bir akademik başarın varsa, ülkemizdeki iyi bir üniversiteye girip, iyi bir ortalamayla ya da başka şekilde, yabancı bir üniversiteye geçebilirsin. Akademik başarısı yüksek öğrencilere ilgi gösteriyor, Amerika ve Avrupa ülkeleri.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Seçeneklerden biri, akademik başarını kullanmak. Eğer iyi bir akademik başarın varsa, ülkemizdeki iyi bir üniversiteye girip, iyi bir ortalamayla ya da başka şekilde, yabancı bir üniversiteye geçebilirsin. Akademik başarısı yüksek öğrencilere ilgi gösteriyor, Amerika ve Avrupa ülkeleri.
Sözel sayısal fark eder mi?
 
Arkadaşlar +90 diye bir kanalın "Yurt dışında okumak" isimli bir serisi var, izledikten sonra o kadar heyecanlandım ki ellerim halen titriyor. Adamlar bizim RX 550 aldığımız fiyata ikinci el araba alıyor,
Şurayı okuduktan sonra bir gülme geldi, ofiste dayanamadım bastım kahkahayı. 😄
 
Meslek anlamında başarılı bir birey olursaniz şirketler özel davet ile kendi ülkelerine sizi istiyorlar. Arkadaşım mesela üniversite mezunu dahi (aynı bölümdeyiz ancak o daha mezun olamamıştı) değil ama şu an 'delivery Hero'da çalışıyor. Beyin göçü muhabbeti. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı