Yurt dışında yaşamak nasıldır?

Her şeyi ekonomik olarak görmeni önermiyorum. Avusturya gibi bi ülkede yaşarsan rahat edersin ekonomi sayesinde fakat elinde düzgün bi meslek yoksa Türkiye'den farklı yaşayamazsın. Mesela Viyana'da okuyorsan aylık 2000 euro gibi bi masraf yapıyorsun(En azından benim masrafım o kadar) bunu karşılayabiliceksen orada okumanı öneririm. TL karşısındaki değerlerine göre değerlendirme ülkeleri. Ütopik bir hayal değil fakat bakış açın biraz saçma geldi bana. Ayrıca vatandaşlık almak kolay bir şey değil. Benim Avusturya vatandaşlıgım var çünkü burada doğdum Türkiye'de büyüdüm. Sonradan vatandaşlık almak için çoğu ülke mülk istiyor. Alttaki fotoğraf %10 hata payı ile sana ne kadar paraya ihtiyacın var gösteriyor vatandaşlık için.
12529327.jpg
 
Son düzenleme:
Şunu bunu bilmem ama gidince şunu diyeceksin:
Aaa, medeniyet!
 
Şurayı okuduktan sonra bir gülme geldi, ofiste dayanamadım bastım kahkahayı. 😄
Niye ki? Abarttım sanırım.


Her şeyi ekonomik olarak görmeni önermiyorum. Avusturya gibi bi ülkede yaşarsan rahat edersin ekonomi sayesinde fakat elinde düzgün bi meslek yoksa Türkiye'den farklı yaşayamazsın. Mesela Viyana'da okuyorsan aylık 2000 euro gibi bi masraf yapıyorsun(En azından benim masrafım o kadar) bunu karşılayabiliceksen orada okumanı öneririm. TL karşısındaki değerlerine göre değerlendirme ülkeleri. Ütopik bir hayal değil fakat bakış açın biraz saçma geldi bana. Ayrıca vatandaşlık almak kolay bir şey değil. Benim Avusturya vatandaşlıgım var çünkü burada doğdum Türkiye'de büyüdüm. Sonradan vatandaşlık almak için çoğu ülke mülk istiyor. Alttaki fotoğraf %10 hata payı ile sana ne kadar paraya ihtiyacın var gösteriyor vatandaşlık için.Eki Görüntüle 678495
Yurt dışı bana hayal o zaman hocam? Başka bir yolu yok sanırım :/
 
Onu bunu bilmem ben şunu bilirim, teyzem yurt dışında yaşıyor, eniştem iyi bir şirkette bilgisayar mühendisi, 2018 model BMW'leri ve müstakil evleri var, ama gelin görün ki şu an Türkiye'den bir yer alıp oradan taşınacaklar. Demek ki her şey "ehonomi medeniyet batı" değil.
 
Ne şekilde yaşadığına göre değişir. Düzgün bir akademik hayat geçirip "vasıflı" bir insan gibi istenen bir göçmen olursan zamanla giderek iyileşen şekilde yaşarsın.

Ben Türkiye'de mühendislik okudum ama umrumda değil, orada bulaşık da yıkarım dersen kendine saygısı olmayan birine orada da hiç saygı duyulmadığını ve mesleki şans verilmediğini görüp hayal kırıklığına uğrarsın.

Bu arada forumda X ülkede yaşıyorum/okuyorum gibi şeyler diyenlerin %95'i falan net yalan, çok fazla buradaki insanların söylemlerine bel bağlama. İbrahim Zdemir mantıklı bir tavsiye vermiş, burada akademik hayatını iyi üniversitelerde yüksek düzeyde tut, kendini geliştir ve birden fazla yabancı dil öğren, değişim öğrencisi olarak da yurt dışı tecrübesi yaşarsan sonrasında lisans üstü eğitimler ya da direkt iş başvurularıyla gidebilirsin.
 
Son düzenleme:
Burda beni ima etmeniz garibime geldi. Bir çok postta Avusturya'da okumak isteyen insanlara yardım etmeye çalıştım ve ettimde. Ne diye yalan atayım ki? Üzücü bir itham.
"Forumda" dedim, konuda demedim. Neden üstüne alındın ki? Doğru söylediğini kanıtlamak istersen panel yetkisi de olan bir moderatörden şimdiki ve geçmiş IP adres lokasyonların ile doğum tarihi gibi bilgilerini söylemesini de isteyebilirsin istersen ama gerek yok bence.

Zaten öyle bir şeyde her şey görünüyor, panel yetkisi olmayanlar IP adreslerini ve lokasyonlarını, panel yetkisi olanlar da başka şeyleri görebiliyorlar. Eskiden 2 dönem moderatörlük yaptığım için bunları biliyorum. Alıngan olmaya gerek yok, kendi adıma biri genele bir şey söylediğinde o dediği beni kapsamıyorsa üstüme alınma gereği duymuyorum.
 
Son düzenleme:
Vatandaşlık için ya birisi seni davet edecek ya da eğitimini orada tamamlayacaksın ve seni değerlendirmeye alacaklar ve ona göre vatandaşlık verecekler. Paranın olması şart bir kere en azından 150000 TL'yi gözden çıkarman gerekecek onu söyleyeyim, bu masraf burs dahilinde ayrıca, burs kazanman için bile çok çok üst düzey bir başarı seviyen olması gerekiyor, burs her masrafı karşılamayacak ayrıca, yemek ücreti, konaklanma, uçak bileti gibi bir sürü şeyi var.
 

Geri
Yukarı