Yurt dışında yaşamak nasıldır?

@Yararsız Üye Bu postta söylediginiz şekilde öneri sunan bir tek ben olduğum için alınmam gayet normaldi. Havalı olunmuyor X yerinde doğdum dedigim zaman havalı olmuyorum. Bu düşünceyi kırmalısınız. Kanıtlamaya niyetim yok isterseniz özelden hem Avusturya hemde Türkiye kimliklerini atabilirim. Dediğim gibi bu önyargınızı yıkın.
 
@Isabelle Genele söylenen bir şeyi üstlenmeye gerek yoktu. Geçmişteki moderatörlüklerim zamanında öyle yalanlar gördüm ki önyargılı olmam normal ama seninle ilgisi yok hatta senin yazdığını okumamıştım bile. İlk sayfada İbrahim'in yazdığı kısma kadar baktım sadece.

O tür iddialarda bulunanların %95'i yalan söylüyor dedim, sen o kısımda değilsen bunda bir sorun yok bence. İstanbul'da yaşayıp Fransa'da yaşadığını iddia edenler, lise çağındayken X ülkede üniversite okuyorum diyenler, günün 12-13 saatini forumda geçirip 17-18 yaşlarında büyük şirket sahibi olduğunu iddia edenleri hep gördüğüm için bu %95'lik önyargım oluyor ister istemez.
 
İşim gereği birden fazla kez Avrupa'da bulundum. Türkiye'den bin kat daha kaliteli bir yaşama sahip olacağının garantisini veririm. Ülkenin gidişatı ve önünün görülemiyor olması sebebiyle çok iyi paralar kazanmama rağmen pahalılık canıma tak etti. Paramı dolara çevirip bende göç etmeyi düşünüyorum. Ülkemin gençlerinin canım ülkemizden kaçmak istemesi çok acı bir gerçek ama sizleri anlıyorum. Tek istediğiniz hak hukuğa, insana, hayvanlara, kadına değer verilen bir sistemde kendini güven içinde hissederek yaşamak. İnanır mısınız kendi ülkemde sokakta yürürken kendimi güvende hissetmiyorum. Magandanın tekinin kör kurşununa gitmekten korkuyorum. Gerçekler bu şekilde.
 
Farazi bir şekilde olmaz, eşek gibi çalışman lazım dil bilmen farz öyle her adamı almıyorlar Derslerin fevkalede olmak zorunda sonra gitmek istediğin ülkenin büyük elçiliğine başvurursun.
 
Biraz yalnız hissettirir insana kendini ama bunun yanı sıra oldukça düzenli, kurallı, rahat ve en önemlisi çok fazla özgür hissettirir. Deneyimlerimden yola çıkarak en basit ve özet şekilde anlattım.
 
Kardeşim sana tavsiye şimdiden dil ve yurt dışı üniversitelere bak. Eğer yurt dışında okursan yazdıklarının hiçbirinin hayal olmadığını anlarsın. Bir de giideceğin yeri ve şehri düzgün seçmelisin yoksa orada ırkçılığa maruz kalabilirsin.(Örneğin Almanya'daki Türkler)
 
Paranız varsa bu prosedürlerin hepsini atlayabilirsiniz.
Paran varsa zaten senin parandan faydalanmak için orada olmanı kabul ediyorlar. Bunda da onların çıkarı olan bir durum var. :D

Anladım. Ben okuyup ima ettiginizi düşünmüştüm. Yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim.
Özür dilenecek bir şey yok, senin yazdığın şeyi okumadan geçmiş tecrübelerime göre genel söylediğim bir şeydi. Alınacak, üzülecek hatır kıracak bir durum yok. Bu arada hâlâ orada yaşıyorsan bence şanslısın, Viyana güzel şehirdi. İsviçre'de Bern ile birlikte Orta Avrupa'da en sevdiğim şehir Viyana olmuştu gezerken.
 

Geri
Yukarı