Yurt dışından alınan 100 volt PS5 Slim, Türkiye'de de kullanılabilir mi?

theFirst

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Japonya'dan yakın zamanda PS5 Slim alacağım. Fakat kafamı kurcalayan bir soru vardı ki Japonya'daki PS5'ler 100v kullanıyor fakat Türkiye'de 220v. Bu sebepten acaba dönüştürücü mü kullansam yoksa voltaj düşürücü mü kullanmalıyım diye araştırma yaptığımda farklı mecralarda herkesin farklı söylemesi gerçekten kafa karıştırdı.

şimdi kafa karışıklığını giderelim:

Kimi platformlarda desteğe yazanlarda destek uygun değil derken, kimi platformlarda kullanıcılar sıkıntı yaşamadan dönüştürücü ile kullandıklarını belirtmişler.
Ben de dayanamadım ve Sony'nin Amerika'daki destek sayfasına yazdım. Destek ekibi otomatik voltaj desteklediği için bir sıkıntı oluşturmayacağını belirtti.
Yine de karar sizin.
Bu arada yazım yanlışlarını görmezden gelin, bu alelacele yazılmış bir konu. 😅

Screenshot_20250720_221322_com_android_chrome_CustomTabActivity.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik verilerde giriş voltajı 100-240V olarak belirtilmiş Sony'nin sayfasında direkt prize bağlayabilirsiniz.

Ben farklı bir Sony ürününe bakmışım yanlış bilgi için özür diliyorum. Üretilen farklı versiyon kodlu PS5 modellerine göre bazıları 220-240V gerilimi desteklerken bazıları 100-240V aralığında çalışma gerilimi belirtmiş cihaz elinize geldiğinde arkasına bakıp teyit edip kullanmakta fayda var. Model no bilmediğimiz sürece net bir şey söylenemez.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-07-20-22-34-16-025_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-07-20-22-34-16-025_com.android.chrome.jpg
    63,3 KB · Görüntüleme: 45
Merhaba arkadaşlar, Japonya'dan yakın zamanda PS5 Slim alacağım. Fakat kafamı kurcalayan bir soru vardı ki Japonya'daki PS5'ler 100v kullanıyor fakat Türkiye'de 220v. Bu sebepten acaba dönüştürücü mü kullansam yoksa voltaj düşürücü mü kullanmalıyım diye araştırma yaptığımda farklı mecralarda herkesin farklı söylemesi gerçekten kafa karıştırdı.

şimdi kafa karışıklığını giderelim:

Kimi platformlarda desteğe yazanlarda destek uygun değil derken, kimi platformlarda kullanıcılar sıkıntı yaşamadan dönüştürücü ile kullandıklarını belirtmişler.
Ben de dayanamadım ve Sony'nin Amerika'daki destek sayfasına yazdım. Destek ekibi otomatik voltaj desteklediği için bir sıkıntı oluşturmayacağını belirtti.
Yine de karar sizin.
Bu arada yazım yanlışlarını görmezden gelin, bu alelacele yazılmış bir konu. 😅

Eki Görüntüle 2539322

Watt değerini karşılayan 220V'yi 100V'ye çeviren bir adaptör gerekli.

Mart ayında 5 Pro aldım ben Japonya'dan, herhangi bir voltaj farkı bilmem ne falan yaşamadım. Kutusundan çıkan kabloyu kullanıyorum hala, ucuna dönüştürücü taktım. Sana tavsiyem 5 Pro alman. Çünkü 5 aldığın zaman aman aman bir ucuz değil Türkiye'den. Ben Mart ayında 27 bine almıştım, şu anda 29 bine geliyor Pro. Fiyatlarını da attım, %10 vergi indirimli haliyle.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250721_012808_Gallery.jpg
    Screenshot_20250721_012808_Gallery.jpg
    105,6 KB · Görüntüleme: 33

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı