Yurt dışından alınan ürünlerin gümrük vergisi nasıl hesaplanır?

En son 7.6$'lık bir ürün aldım. 11.6TL vergi ödedim. Prosedüre göre %20 Gümrük %18 KDV ama kafalarına göre hesaplıyorlar. Tam tamına %38 ödemedim hiç, ya fazla ya da az ödüyorum. :)

Peki bu vergiyi nasıl ödüyoruz? Mesela Amazon'un sitesinden ödeme sayfasına geçtiğimde vergiyi mergiyi hepsini bir tek seferde ödüyoruz ve başka bir işle uğraşmadan arkamıza yaslanıp gelmesini mi bekliyoruz? Yoksa ücreti ödüyoruz, ürün Türk topraklarına girdiğinde sınır gibi bir yerde vergisini ödeyip öyle mi teslim alıyoruz?

Peki bu vergiyi nasıl ödüyoruz? Mesela Amazon'un sitesinden ödeme sayfasına geçtiğimde vergiyi mergiyi hepsini bir tek seferde ödüyoruz ve başka bir işle uğraşmadan arkamıza yaslanıp gelmesini mi bekliyoruz? Yoksa ücreti ödüyoruz, ürün Türk topraklarına girdiğinde sınır gibi bir yerde vergisini ödeyip öyle mi teslim alıyoruz?
Kapıda kurye tahsil ediyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı