Ağzında bir saçmalamışsın lafı var her cevap veremediğinde onu kullanıyorsun. Garanti burada geçerli değil dediklerinde cihazı Yunanistan'a kaçan mültecilerle Avrupa'ya sokacaksın galiba. Burada garantisi olmayan cihazı Almanya'ya kargoyla gönderdiğin zaman ve cihaz geri geleceğinde gümrüğe takılıyor. Sıfır bilgiyle atıp tutuyorsun TR'deki gümrük mevzularından haberin yok.
Anladım kardeş sen biraz geç anliyorsun ben de sana anlatır gibi tekrar anlatacam, bir çok bilgisayar ureticisinden bazıları ürünü aldığın ülke Türkiye olmasa bile Türkiye'deki distribütörleri aracılığıyla garanti ve tamir hizmetini Türkiye'de de sunuyor. Bunun için ürünü yurtdışına göndermen gerekmiyor çünkü bu servisler Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde oluyor. Türkiye'deki servisleri global garantili bu cihazların tamirini yapıyor, arıza garanti kapsamındaysa ücretsiz tamirini yapıyor. Bak burası cidden çok önemli ürünü Türkiye dışında bir ülkeden alıyorsun ve firma diyor ki benim garantim global, Türkiye'deki anlaşmalı servis noktasindan garanti hizmeti alabilirsin yani servis Edirne'den doğuda Iğdır'dan batıda Sinop'tan güneyde ve Anamur'dan kuzeyde yani Türkiye Cumhuriyeti'nin Lozanla belirlenmis sınırları içerisinde oluyor. Bu marka ve model cihazlardan birini bulup aliyorsun ve bu hizmetlerden yararlaniyorsun. 150 Euroluk gümrük vergisi sınırı, yurtdışına gitsin gelsinz gümrük müşaviri vs ilgilendirmiyor yani seni o zaman. Garanti burada geçerli değil dememeleri için de önceden model numarası, seri numarası gibi bilgilerle sorgulatip aliyorsun zaten ki iki gündür onu söylüyorum. Son kez asama asama yazıyorum çok dikkatli oku:
1. Aşama: Yurtdışından cihaz araştırması yapıyorsun ve bunların model ve seri numaralarını aliyorsun
2. Aşama: Bu bilgilerle TR'deki marka temsilciliğini arayıp bu global garanti Türkiye'de geçerli mi diye soruyorsun.
3. Aşama: Olur da ürün garanti sürecinde arıza verirse Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları içerisindeki markanin ilgili servislerine yonlendirerek tamir ettiriyorsun.
Not: Global garanti eğer TR'de geçerliyse ürünü yurtdışına göndermek gibi saçma bir işe kalkismiyorsun, zaten global garantinin amaci bulunduğun ülkede servis hizmeti almaktır.