Zamanında Aliexpress'ten çok ürün almıştım ama şuan prosedürü bilmiyorum. Hala avantajlı mı? Genel olarak giyim konusunda istediğim ürünleri bulamıyorum.
Vergiye rağmen hala avantajlı. Ben sürekli elektronik ekipman alıyorum.
Teslimat süreleri de gayet iyi. Vergiyi peşin aldıkları için, gümrüğe takılma vb. sorunu da yok.
Artık değil, vergiler ürünün en az yarısı kadar, nisan ayında da yeni alınan kararlarla birçok üründe ürün fiyatı kadar vergilendirme yapılacak, iyice fiyatlar artacak, garantide dikkate alındığında anlamı kalmadı.
TR de olmayan ürünler için yurt dışı tercih sebebi ama TR içi varsa gördüğüm kadarıyla çoğu ürün uğraştığına değmiyor çünkü vergisi ıvır zıvırıyla bazen pahalıya bile denk geliyor.
Artık değil, vergiler ürünün en az yarısı kadar, nisan ayında da yeni alınan kararlarla birçok üründe ürün fiyatı kadar vergilendirme yapılacak, iyice fiyatlar artacak, garantide dikkate alındığında anlamı kalmadı.
Vergiye rağmen hala avantajlı. Ben sürekli elektronik ekipman alıyorum.
Teslimat süreleri de gayet iyi. Vergiyi peşin aldıkları için, gümrüğe takılma vb. sorunu da yok.
Şu an uğraşamam, en az yüzde 43 vergi çıkıyor, AliExpress'te, kargo hariç. Vergiden kurtulmak için kargo tutarı yüksek, ürün tutarı düşük olan satıcıları seçmek çoğu kez daha iyi oluyor. Kargoya vergi eklenmiyor.
Aiexprese üye olun, satın alma son onayı öncesi, almak istediğiniz ürünlerde, vergi detaylarını göreceksiniz, bu şekilde bakmanız daha verimli.
Amazon com tr de de aynı şekilde son onay öncesi eklenenleri görüp, yurt içine göre karar verebilirsiniz.
Yurt dışından aldığımız ürünün boyutu gümrükten geçerken çok önemli mi? Boş bilgisayar kasası alacağım. Türkiye'de satılmıyor. Ama gümrükte sıkıntı çıkaracaklarında korktuğumdan almıyorum.