Yurt dışından iPhone getirirken bilinmesi gerekenler neler?

Amogaçi

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
2.797
Çözümler
23
Çok yakın bir arkadaşım önümüzdeki hafta Almanya'ya gidecek. Oradan kendime bir iPhone almak istiyorum, benim için bir adet satın almasını rica ettim. Son zamanlarda birkaç duyum almıştım, yurt dışından satın alınan telefonlarda, telefon alan kişi üzerine yapılıyor ve o kişi dışında o telefonu başka birisi kullanamıyor, tarzında söylemler görmüştüm.
Bu işin doğrusu nedir, arkadaşım kendi pasaportuna bir iPhone alıp bana getirirse telefonu yalnızca arkadaşımın telefon numarası ve kimlik bilgileri ile mi kullanabiliyoruz? Böyle bir söylem duyduğumu çok iyi hatırlıyorum. Bu süreç nasıl işleyecek, arkadaşım benim için bir iPhone satın alabilir ve ben bu telefonu kendi bilgilerimle sorunsuz kullanabilir miyim? Yakın zamanda tecrübe edinmiş veya bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Takılacak SIM kart pasaport sahibinin üzerine olmak zorunda 3 sene boyunca. Kıbrıs'a gir çık yaparak pasaport a kaydediyor çoğu kişi.
 
Telefonu kayıt ettirmeden geçirsin. 4 ay SIM kart 4 ay eSIM ile kullanılabiliyor diye biliyorum. 8 ay sonra yurt dışına gir çık yaparak 6K küsur fiyata kendi adınıza kayıt atarsınız. Eğer kendisi kayıt edecekse SIM kartın onun adına kayıtlı olması gerekiyor sanırım.
 
Ben getirttim. Hat sahibi ile pasaport sahibi aynı olacak şekilde kaydımı yaptım. Üstelik pasaportun olması yetmez. Çıkış giriş olmuş olması lazım yakın tarihte.
 
Pasaport kaydı arkadaşınızın üstüne olacak ise SIM kartınız da arkadaşınızın üstüne olmalı. Aksi takdirde kullanamazsınız. Garanti kapsamı içinde faturası ile birlikte getirir ise size Avrupa'da satılan kodlu cihaz olduğu için Türkiye'de fatura ve IMEI kaydı yaptıktan sonra servis hizmetlerini kullanabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı