Yurt dışından PS5 getirmek ve satmak

Mevzuat neyse ona aykırı hareket edemez. En fazla faturadaki isimle pasaport bilgilerini karşılaştırır ve cihaz seri no not alır ve aylık limitini takip eder, onu aştığın anda el koyar o an getirdiğine.

Sorun çıkaran olursa kısım amiriyle, hala çözemezsen müdür yardımcısıyla görüşürsün.
Çok teşekkürler bilgimiz olmayınca korkuyoruz hocam yeşil pasaportum var girip çıkabiliyoruz devletin verdiği sınırları aşmadan hareket etmek isterim..

Selam, konu dışı sayılır mı bilmiyorum ama ben de yurt dışına gezmeye çıkan arkadaşımdan Nintendo Switch ve iki oyun getirmesini istedim. Sizce getirirken sorun olur mu? Oyunlar elektronik alet sayılıyor mu ve iki tane olması problem mi? Ayrıca kişisel ürün gibi getirmek için uçakta yanımızda mı bulunması gerekiyor, bavulda olmasında sakınca var mı?

Selam, konu dışı sayılır mı bilmiyorum ama ben de yurt dışına gezmeye çıkan arkadaşımdan Nintendo Switch ve iki oyun getirmesini istedim. Sizce getirirken sorun olur mu? Oyunlar elektronik alet sayılıyor mu ve iki tane olması problem mi?

Oyunlarda problem olmaz.

@srcn90 Hocam selam, bütün yazdıklarını okudum. Katkıların için teşekkür ederim. Ben yurtdışına her gittiğimde yanımda bir tane ps5 getirip satıyorum seyahat masraflarını karşılamak için. Benimle iletişime geçen polis müşteriler de oluyor yavaş yavaş korkmaya başladım bir şey olur mu diye :). Sabiha Gökçen havaalanında gümrük memuruna sorduğumda yanınızda bir tane ps5 getirebilirsiniz demişti. Ben şimdi tek başıma gittiğimde bir ps5 bir tane de xbox getirsem xbox fiyatı da 270€. Her yolcu beraberinde bir tane getirebiliyor ama ikinci konsolu da kendime almak istiyorum. Yani onu satmayacağım. Siz böyle bir durumla karşılaştığınızda nasıl bir yol izliyorsunuz? Bu ürünü yasal olan 1 adet getirip satmamızın herhangi bir cezası veya maliye ile ilgili suç teşkil edecek bir durumu var mıdır?

Oyunlarda problem olmaz.
Hocam selam, yukarıda size yazmıştım problem olmadı. Geçen gün ipsaladan geçerken ps5 430€ yu geçiyor mu diye sordu Gümrük Muhafaza Memuru, dedim 1 tane getirme hakkım var. Eşimin de 1 tane 2 tane aldık zaten dedim. Öyle bir şey yok ben bu seferlik geçiriyorum ama 430€ yu geçerse vergi alınır dedi. Ben de uzatmadım geçtim. Vergi alıcam diye diretirse ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı