Yurt dışından PS5 Pro getirilebilir mi?

Hayır kutuyu açmadım, zaten tax Free alabilmeniz için kutu açılmaması gerekiyor. 3'er kişi 1 büyük 1 kabin valizi bir de sırt çantası olunca kimse bir şey soramadı

Almanya'dan PS5 aldım. Oradayken açtım 1 hafta oynadım. Sonra kutusuna koydum havaalanında gümrük memurundan damga aldım ve kimse neden açtın demedi. Hatta ben memura cihazı açtığımı söyledim o da no problem deyip umursamadan damgayı vurdu yolladı.

Ben elimde kutusuyla getirdim, kimse bir şey demedi. Diyemezler zaten. Açın bakın gümrüğün sitesinde şunlar yazıyor.
4.soru: Yolcu beraberi eşya nedir?
Cevap:
yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro'luk eşyayı muafen getirebilmektedir.

5.soru: Yolcu beraberi kişisel eşya muafiyeti nedir?
Cevap:
2009/15481 sayılı kararın "kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile karar eki ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Sayfanın sonunda yer verilen ek-9 sayılı listenin (a) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (b) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.

2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu kararı eki 9 sayılı liste.
b) diğer eşya.
7- bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı

Son düzenleme:
Getirilen ürün 430 euro yu aşıyor zaten.

Getirilen ürün 430 euro yu aşıyor zaten.

4.soru: Yolcu beraberi eşya nedir?
Cevap:
yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro'luk eşyayı muafen getirebilmektedir.

Yukarıdaki cevaptaki son cümleyi dikkatli okursanız "ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro'luk eşyayı muafen getirebilmektedir" demektedir. Aradaki ve kelimesi çok şeyi değiştiriyor, ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı(oyun konsolunuz) + 430 euroluk hediye eşyanız anlamına geliyor.
Attığım kaynağı incelerseniz daha iyi anlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…