Yurt dışından telefon getirmek

TheDenizz

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğim kadarıyla yurt dışından Türkiye'ye telefon kargolanamıyor o zaman tek yol yurt dışından yolculuk yaparsak mı getirmek? Ve 6000TL'ye yurdışından telefon getirmeye değer mi?

Bildiğim kadarıyla yurt dışından Türkiye'ye telefon kargolanamıyor o zaman tek yol yurt dışından yolculuk yaparsak mı getirmek? Ve 6000TL'ye yurdışından telefon getirmeye değer mi?

Kaydettirme parası ile TR fiyatına yaklaşıyor değmez satmadada sıkıntı yaşıyorsun.

Son düzenleme:
İnsanlar getirip satıyor. Amerika üstünden konuşayım 1000dolara satılan Iphone 13 Pro Türkiye içinde yurt dışından gelmiş olarak 17.500-18.500 arasında satanlar var. Alıp kaydettirebiliyorsan direkt öyle alabilirsin gidip gelme derdin olmaz tabii ki kaydettirebileceğin biri var ise. Arada ki fark daha ucuz. 2732 lira kayıt ücreti var. Türkiye'den almaktan daha kârlı fakat 1 yıl garantisi oluyor cihazın. Satma konusunda ise 3 yıl sonra satabilirsin 3 yıllık telefonda zaten garanti olmayacağı için garantisiz Türkiye fiyatı ile aynı fiyata satabilirsin.

İnsanlar getirip satıyor. Amerika üstünden konuşayım 1000DOLAra satılan iPhone 13 Pro Türkiye içinde yurt dışından gelmiş olarak 17.500-18.500 arasında satanlar var. Alıp kaydettirebiliyorsan direkt öyle alabilirsin gidip gelme derdin olmaz tabii ki kaydettirebileceğin biri var ise. Arada ki fark daha ucuz. 2732 lira kayıt ücreti var. Türkiye'den almaktan daha kârlı fakat 1 yıl garantisi oluyor cihazın. Satma konusunda ise 3 yıl sonra satabilirsin 3 yıllık telefonda zaten garanti olmayacağı için garantisiz Türkiye fiyatı ile aynı fiyata satabilirsin.

Kayır ettirirnce sadece kayıt edenin üstündeki SIM kartlar çalışıyor satmakta zorluk yaşıyorsun.

Kayır ettirirnce sadece kayıt edenin üstündeki SIM kartlar çalışıyor satmakta zorluk yaşıyorsun.
Hocam ben yurt dışı cihaz kullanıyorum. 3 sene önce amcamın üstüne kayıt ettirdim 3 sene boyunca onun hattını kullandım. Bu sene 1 Ocak itibari ile telefon serbest kaldı ve kendi adıma hat çıkartıp kullanmaya devam ediyorum.

Getireceğin modele göre değişir. Pasaport üstüne IMEI kayıt etmek ardaşların dediği gibi hat sahibi ile pasaport sahibi aynı kişi olursa kullanılabiliyor. Diğer türlü IMEI atılan bir cihaz ise anca olur. Bir de bir yötenm varmış. Cihazlarda çift hat varsa eğer 4'er ay kullanıyor 8 ay kullanıyorsunuz. Daha sonra kalan 4 ay içinde turistler için olan geçici kayıt gibi bir şey yapıyorlar. Yılbaşında ise bu süreler sıfırlanıyor ve aynı şekilde yaparsanız devam ediyor.

Getireceğin modele göre değişir. Pasaport üstüne IMEI kayıt etmek ardaşların dediği gibi hat sahibi ile pasaport sahibi aynı kişi olursa kullanılabiliyor. Diğer türlü IMEI atılan bir cihaz ise anca olur. Bir de bir yötenm varmış. Cihazlarda çift hat varsa eğer 4'er ay kullanıyor 8 ay kullanıyorsunuz. Daha sonra kalan 4 ay içinde turistler için olan geçici kayıt gibi bir şey yapıyorlar. Yılbaşında ise bu süreler sıfırlanıyor ve aynı şekilde yaparsanız devam ediyor.
Nasıl yani? Şimdi şubatta aldım. 8 ay kullandım. Sonraki sene sıfırlanıyor bi 8 ay daha kullanabiliyor muyum? Her sene yenileniyor mu?

Nasıl yani? Şimdi şubatta aldım. 8 ay kullandım. Sonraki sene sıfırlanıyor bir 8 ay daha kullanabiliyor muyum? Her sene yenileniyor mu?

Bildiğim kadarıyla evet. Bir arkadaşım bahsetmişti. O 8 aylık süre bitincede 50-100₺ gibi bir ücret verip geçici 4 aylık kayıtı yaptırıyorlarmış. Sonra da süre sıfırlanıyor yılbaşında.

Kayıt ettirme yerine kayıt süresi uzatabilirsiniz. Şahsen ben 12 çıktığında Amerika'dan 12 Pro Max aldım ve hala kayıtsız bir şekilde kullanıyorum. Süresi bitip kapandığında 1 gün içinde açtırıp kullanmaya devam ediyorum. Kayıt süresini 2, 4, 6 ay olarak uzatabiliyorsunuz telefoncularda öyle abuk subuk fiyatlarda çekmiyorlar hatta yurt dışından yeni gelmiş birisi varsa tanıdığın e-Devlet üzerinden kendin uzatabiliyorsun kayıt süresini. Böyle yaparak istediğin zaman kayıtsız bir şekilde satabilirsin telefonunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı