Yurt dışından ürün almak ve gümrük vergisi hesaplama

294749

Hectopat
Merhaba, son 2 aydır yeni bir hobiye başladım eski usul tıraş oluyorum. Şuana kadar sadece Proraso Sandalağacı ve Arko tıraş sabunlarını kullandım ve artık daha lüks bir şey arıyorum ve farklı kokular. Amerikada üretilen Stirling marka sabunlar var çok pahalı değiller ama en iyi tıraş sabunu markası olarak geçiyor, almak istediğim 2 tane koku var bunlar: Margaritas in the Arctic ve Bay Rum ama amerika dışına gönderim yapmıyorlar.

Bende uzun araştırma sonucu İspanyadan satan bir site buldum ama istediğim kokular olmamasına rağmen aynı markanın farklı bir kokusunu alacağım sepete geldiğim zaman gönderim vs. baya ucuz şu şekilde:
1705084255386.png

Ürünün kendisi 16.50 Euro, teslimat 7.20 yani gümrükte buna ne vergi uygulanır ne kadar öderim. ÖTV listesinde tıraş sabunlarına yüzde 6,7 uygulandığı yazıyor, nasıl hesaplayacağım? Ürünün kendisini mi alayım totali mi? Birde iki tane alsam aynı üründen ne kadar değişiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, son 2 aydır yeni bir hobiye başladım eski usul tıraş oluyorum. Şuana kadar sadece Proraso Sandalağacı ve Arko tıraş sabunlarını kullandım ve artık daha lüks bir şey arıyorum ve farklı kokular. Amerikada üretilen Stirling marka sabunlar var çok pahalı değiller ama en iyi tıraş sabunu markası olarak geçiyor, almak istediğim 2 tane koku var bunlar: Margaritas in the Arctic ve Bay Rum ama amerika dışına gönderim yapmıyorlar.

Bende uzun araştırma sonucu İspanyadan satan bir site buldum ama istediğim kokular olmamasına rağmen aynı markanın farklı bir kokusunu alacağım sepete geldiğim zaman gönderim vs. baya ucuz şu şekilde:
Eki Görüntüle 2082592

Ürünün kendisi 16.50 Euro, teslimat 7.20 yani gümrükte buna ne vergi uygulanır ne kadar öderim. ÖTV listesinde tıraş sabunlarına yüzde 6,7 uygulandığı yazıyor, nasıl hesaplayacağım? Ürünün kendisini mi alayım totali mi? Birde iki tane alsam aynı üründen ne kadar değişiyor?

Ürün fiyatı üzerinden %18 vergi +ürün ÖTV kapsamında vergisi varsa yine ürün fiyatı üzerinden o da eklenir.

2 tane alırsanız toplam ödemeniz de 2 kat olur doğal olarak.

Ürün fiyatı üzerinden %18 vergi +ürün ÖTV kapsamında vergisi varsa yine ürün fiyatı üzerinden o da eklenir.

2 tane alırsanız toplam ödemeniz de 2 kat olur doğal olarak.
Vergi 3 euro, ötv'yide 6,7'den hesaplarsak 1,1 euro oluyor, toplam teslimat ile birlikte sanırım 28 Euro yapıyor. 2 tane sorum olacak:

1) İki farklı koku alırsam yani 33 Euro olacak, iki üründe ayrı mı vergilendiriyor yoksa 33 Eurodan mı hesaplanıyor?

2)İnternette 2021 itibariyle Avrupa birliğinde olan herhangi bir ülkeden ithalatta %0 vergi olduğu yazıyor doğru mudur?

Son düzenleme:
İki farklı ürün alırsanız 33 Euro üzerinden oranları hesaplayacaksınız. Bir üründen 2 tane almak ya da farklı ürünler almak fark etmez. Her türlü aldığınız ürün başına vergiler ayrı ayrı hesaplanır. Ama basitçe toplamdan hesaplamanız aynı kapıya çıkar zaten.

%0 diye bir şey yok hocam o bahsettiğiniz neyle ilgili bilmiyorum.

Dikkat etmeniz gereken çok fazla aynı veya benzer üründen almamak, söz konusu sabun olduğu için 3-5 tane bile alsanız çok sorun olmaz ama 10-15 tane alırsanız ticari işlem gibi algılayabilirler.

Şu anda 150 Euro altında şahsi olarak aldığınız bir şey AB ülkelerinden gelirse %18, diğer ülkelerden gelirse %20 vergi var (ya da tam tersi de olabilir emin değilim). Tabi + eğer ürün ÖTV'ye tabi bir ürünse o da eklenecektir.

150 Euro üstünde alacağınız ürünler (yani 1 ürünün tekil fiyatı 150 Euro üstüyse) daha sıkıntılı onlar ticari işlem gibi düşünülüp sizden gümrük müşaviri tutmanız vs isteniyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı