Yurt dışından ürün getirilip nasıl satılır?

Hayır, ama birinden şikayet yediğinizde maliye tarafından incelenirseniz yüklü bir vergi borcu ile karşılaşabilirsiniz. Yaptığınız, yapacağınızı söylediğiniz iş ticaret çünkü. Para kazanacaksınız, vergisini vermeniz gerekiyor.

E o zaman tüm 2. el satıcıları suç mu işliyor? Öyleyse neden bu kadar yaygın?
 
E o zaman tüm 2. el satıcıları suç mu işliyor? Öyleyse neden bu kadar yaygın?
İncehesap üzerinden 1650'leri 1900 liradan alıp 3200 liraya koyan 2 arkadaş vardı, kendileri ilana faturaları da koydukları için TC'leri üzerinden GİB'e şikayette bulundum. Birisi sonuçlandırıldı yazıyor şu anda, tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Diğeri hakkında bir fikrim yok. Tabii ki her 2.el satış yapan vergi vermeyecek, ben bu işi ticarete dökenlerden bahsediyorum.
 
İncehesap üzerinden 1650'leri 1900 liradan alıp 3200 liraya koyan 2 arkadaş vardı, kendileri ilana faturaları da koydukları için T.C.'leri üzerinden Gib'e şikayette bulundum. Birisi sonuçlandırıldı yazıyor şu anda, tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Diğeri hakkında bir fikrim yok. Tabii ki her 2.el satış yapan vergi vermeyecek, ben bu işi ticarete dökenlerden bahsediyorum.

Yani fahiş fiyat koyulmadığı sürece çok bir sıkıntı olmaz diyorsun öyle mi?
 
Yani fahiş fiyat koyulmadığı sürece çok bir sıkıntı olmaz diyorsun öyle mi?
Alakası yok, ticarete dökerseniz bu işi vergisini vermek zorundasınız. Benim gibi birisi dikkat eder, şikayeti yersiniz. Sonra uğraş dur devlet ile. Tabiri caizse eşek yükü ile vergi veriyorum ben, etrafımda para kazanıp da vergi vermeyen birini görünce deliye dönüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı