Yurt İnternetini Kullanmak Sakıncalı mı?

• Konuyu başlatan CYP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 5.444
İlk etiketin işlememiş. Bugün yaptığın işlediği için şimdi cevap veriyorum.
Mıller'in dediği gibi Fortinet zaten güvenlik duvarlı özel bir sunucu sunar kişiye. Birinci güvenliğiniz zaten kullanıcı hesabınızla girmeniz, diğeri kendi güvenlik duvarı ve engelleri içinde veriye ulaşıyorsunuz.
Kısaca sadece dikkatli olman gereken siteler, spamlara karşı dikkatli ol yeterli. Güvenli sitelerde sorun yaşamazsınız.
Güvenlik duvarı dediği AV'lerinkinden bahsediyor. AV'lerin veri paketlerini şifreleyip gönderdiği için veri sızdırmak üstüne donanımsal duvardan geçmesi zordur. Bu yüzden gerçek bir hack ile karşı karşıya olmadıkça bunları düşünmen gereksizdir.
Teşekkürler. Peki internet alış verişi ve bankacılık için tehlike/sıkıntı olur mu?
Birde bu etiketleme işini nasıl yapmalıyım? Bazen etiketlediklerim çalışmıyor.

Teşekkürler. Peki internet alış verişi ve bankacılık için tehlike/sıkıntı olur mu?
Sıkıntı olmayacağını zaten yukarıda yazdık!
Birde bu etiketleme işini nasıl yapmalıyım? Bazen etiketlediklerim çalışmıyor.
Düzenledikten sonra etiketlerseniz çalışmıyor. İlk mesajda veya konu içinde ilk mesajda etiketlemen gerekiyor.

Sıkıntı olmayacağını zaten yukarıda yazdık!

Düzenledikten sonra etiketlerseniz çalışmıyor. İlk mesajda veya konu içinde ilk mesajda etiketlemen gerekiyor.
Miller hocam: “Mobilden yapman daha sağlıklı olur.” dediği için yazmıştım. Tamamdır teşekkürler.
O zaman etiklemeyi yaparken düzenlemeden önce veya ayrı bir mesajda yapmam gerekiyor. Doğru anladım mı?

Üniversite ve akademik ağlarda ve hatta yurtta yıllarca PC kullanan birisi olarak tanık olduklarımı belirteyim.
1- Üniversitede bir hocamız odasından +18 sitelere giriş yaptığı için tüm binanın internetini bir anda kesmişler, güncel bir firewall yüklemesi ve ağ sınırlamasıyla 2 gün sonra yeniden aktif etmişlerdi.
2- Kendi şifresiyle laboratuvar ağından youtube videolarını 1080p indiren bir arkadaşımız 2 günde 80 GB dosya indirince ay uyarı aldı, internet bağlantısı ay sonuna kadar kısıtlandı.
3- Teker teker herkesin sistemini incelemezler. Bazı filtreler ve kriterlet var. Bunlar bant genişliği kullanımı, yüksek indirme hacmi, yasaklı içerik gibi. Bu filtrelere takılırsanız ağ kullanımınız incelenebilir, sonuçta yaptığınız işe göre ilk başta uyarı alabilirsiniz ya da doğrudan ağa erişiminiz kapatılır. Sebil değil sonuçta.
Oyun serverlarına erişim zaten çoğu ağda yasaklı. Eğer erişebiliyorsanız bile ona çok fazla sıkıntı çıkartmazlar kaldı ki akşam belli bir saatten sonra internet erişiminiz felç olacağından oyunlara erişim işkenceye döner.
Biz arkadaşlarımızla akşam 6 dan sonra işlerimizi bitirip laboratuvar ağında oyun turnuvaları yapardık. Bilgi işlem merkezi bu ağlardan erişim olduğunu görürdü ancak ağı en yoğun olduğu anlarda sömürmediğimiz için uyarı almadık, bir yaptırıma da uğramadık. Hatta şöyle örnek vereyim. Ethernet soketlerimiz steam ağına kapalıydı ancak biz diz üstü bilgisayarlarımızı getirip oyun oynadığımız için Wifi erişimini hiç bir zaman Steam erişimine kapatmadılar.

Peki hocam gizlilik açısından VPN vb. kullanmam gerekir mi? Önerir misiniz, faydası olur mu?
@THE_MILLER
Gerekli olmadığını belirtmiştim zaten. Kullanmamanız daha yararlı olur ama ihtiyacın varsa farklı amaç için kullanabilirsin.

Kullanmamanız daha yararlı olur ama ihtiyacın varsa farklı amaç için kullanabilirsin.
Hocam yanlış düşünmeyin,:D normal siteler olsa bile insan gizliliğne önem vermeli, tabi gerek yoksa kullanmam. Sonuçta işin uzmanı sizsiniz.
@207061
Hocam akademik ağa değil, yurt internetine bağlanıyorum.
Öneriler için teşekkürler.
Yalnız wifiden steam’e bağlandığınız yer yurdun interneti mi? Yoksa üniversitenin mi?

Hocam yanlış düşünmeyin,:D normal siteler olsa bile insan gizliliğne önem vermeli, tabi gerek yoksa kullanmam. Sonuçta işin uzmanı sizsiniz.
@207061
Hocam akademik ağa değil, yurt internetine bağlanıyorum.
Öneriler için teşekkürler.
Yalnız wifiden steam’e bağlandığınız yer yurdun interneti mi? Yoksa üniversitenin mi?
Özel yurt olmadıkça yurt ağları da akademik ağ oluyor :)
Her kaldığım yurt binasında ehternet yoktu. Akademik ağdan oynuyorduk :)

Hocam yanlış düşünmeyin :D Normal siteler olsa bile insan gizliliğine önem vermeli, tabi gerek yoksa kullanmam. Sonuçta işin uzmanı sizsiniz.
Yanlış düşünmüyorum zaten güldüğünüze göre yanlış düşünen sizsiniz :D Kullanma ihtiyacından kasıt yurt interneti güvenliğinden dolayı normal sitelere giremiyorsan sen bilirsin demeye getiriyorum.
Ancak gizliliğe önem veriyorsanız güvenlik bakımından düşünceniz yanlış işte. Kullanmamanız bu yüzden önemli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı