Yurtdışı Lise Eğitimi

Burning Heart

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Lise 3 öğrencisiyim ve son sınıfı ya da bazı ülkelerin okullarında geçerli olan sadece son sınıf okumama izni dahilinde lise 3'ü (sınıf tekrarı) ve son sınıfı yurt dışında okumak istiyorum. Lise eğitimi şartlarında, üniversite şartlarındaki gibi TOEFL, IELTS, SAT vs. sınav dahilinde alınmıyor bildiğim kadarıyla. Bazı okullar sınav yapıyor ama genellikle mülakatla günlük konuşmadaki İngilizce seviyeni test edip oradaki ortama uyumlu olup olamayacağına bakıyorlar. Yanında da ücreti 25.000$'dan başlıyor. Dolar diyorum çünkü Kanada düşünüyorum. Kanada'da sınavlı sistem olmadığı için Kanada'daki bir lisenin mezunu olup diplomanızı aldığınız zaman Kanada'daki üniversitelere ücretsiz, ABD, bazı Avrupa okulları hatta Türkiye'de bile sınava tabi tutulmadan okullara girebiliyorsunuz. Kısaca çok avantajlı ve bu yaşlarda yurt dışı deneyimi ediniyorsunuz. Sorum şu giden arkadaşlar veya konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler, ben bildiklerimi yazdım ama doğruluğunu sizler daha iyi bilirsiniz. Yurt Dışı Lise Eğitimi için nereye veya hangi kurumlara başvurmalıyım, ücret konusunda indirim vs. yapılacak kurumlar bursluluk sınavları. Neler yapılmalı bu süreçte? Süreç nasıl güvenilir ve doğru ilerlemeli? Şimdiden yazan herkese teşekkürler.
Hey hey hey Yok mu bilgisi olan arkadaşlar konu kaldı böyle ya.

Son düzenleme:
İfadeler: T21
Yardımcı olmaya çalışırım dostum, güncel olarak aklında ki soruları tekrar yazar mısın?

Hocam sanırım maddi kazancınız iyi, bence hiç düşünmeyin bile direk gidin. Keşke herkes sizin gibi şanslı olsa.

Hocam sanırım maddi kazancınız iyi, bence hiç düşünmeyin bile direk gidin. Keşke herkes sizin gibi şanslı olsa.

Vallahi bu arkadaş adına konuşmuyorum, ama bazı tipler var o kadar boş konuşuyorlar ki. Yok yurt dışında okumak için para dart değil bilmem ne vs. sanki herkes %100 burslu kazanıyor. Okuduğu liseyi soruyorsun, alman lisesi, fransız koleji, bilmem ne özel okulu falan ama lafa gelince paraya gerek yok. Evet çok zeki ve ayrıcalıkliysan paraya belki gerek olmayabilir. Ama yale, california üniversitesi, oxford bunlar hayır kurumu değil maalesef. O yüzden dediğin gibi parasi olan her şansli istese okur...

@Bentayga para düzenini oturtana kadar büyük bir dert. Bir kere kalacak yeri, okulu vs. ayarladıktan sonra çalışır kazanırsın. Fransa'da ve Kanada'da üniversite okuyan arkadaşlarım var, ilk 5-6 ayda sonra hiçbiri evden para almadı.

Kendi geçimini çoğu öğrenci çalışarak sağlıyor (ab, ABD, knd) tabii öncesi biraz kasvetli bir süreç.

Kendi geçimini çoğu öğrenci çalışarak sağlıyor (ab, ABD, knd) tabii öncesi biraz kasvetli bir süreç.
Benim dediğim de bu. Para o kasvetli süreci aşana kadar gerekli, ülkeye girmen için gerekli. Her şey rayına oturduktan sonra parayı kazanırsın.

Maalesef dostum maddi imkanım sandığın kadar iyi değil, orta-iyi bir aylık gelirimiz var ayrıca okulların istediği ücretleri göz önünde bulundurursak her türlü bir burs vs. ihtiyacım var. Bu yüzden şartları zorluyor ve olabildiğince burs vs. bakıyorum.
Yardımcı olmaya çalışırım dostum, güncel olarak aklında ki soruları tekrar yazar mısın?
Yurt Dışı Lise Eğitimi için nereye veya hangi kurumlara başvurmalıyım, ücret konusunda indirim vs. yapılacak kurumlar bursluluk sınavları nelerdir? Neler yapılmalı bu süreçte? Süreç nasıl güvenilir ve doğru ilerlemeli?

Öncelikle yaşadığın şehirdeki kurumları internetten araştır. Bu konuda aracı olan bir çok kurumun ismini görürsün internette. Yurt dışı lise eğitimi yazarak kurumların sitesine gir ve sana yakın olanla bizzat görüşmeye git. İndirim olur mu diye sorarsan sanmam. Ücretleri her sene değişiyor. Korona dönemi nasıl olmuştur bilemeyiz. Gitmek istediğin ülkeye maddi durumun, rahat edebileceğin, güvenlik açısından sıkıntılı olmayan, hayatın çok pahalı olmadığı gibi kriterleri göz önüne alarak değerlendir. Sonra o ülkedeki yada karar verdiğin şehirdeki okullarla iletişime geç. Kaçıncı sınıfta gitmek istiyorsan, gitmek için güncel olarak gerekli evrakları toparlaman evrakları nasıl toparlayacağını, ücretleri ve burs imkanlarını sor. Dil yeterliliği gibi farklı sınavları olabilir bunları okuldan öğrenmek en doğrusu. Sporcu yada sanat alanlarında yetenekliysen sınavları oluyor. Bu sınavlara girmek için yapman gerekenleri nerde olduğunu filan okul sana söyler. Ailenle oturup konuş, maddi durumunu göz önünde bulundur. Zaten okul sana ayrıntılı şekilde bilgi verir ama aracı kurumlar bu süreçleri senin yerine hazırlar. İşte evrakları sen bulursun ama toparlamak, okula iletmek, vize için gerekli evrakları iletmek konsolosluk ile iletişimde olmak gibi süreçleri hallediyorlar. Burs için, vize için farklı farklı belgeler olur genelde. Onları yeminli tercümana çevirtmek gibi işler var bunları halletmen gerek. Eğer sanatçı yada sporcu değilsen, okulun farklı bursları tabi ki var. Ailenin gelir giderlerini gösteren bankadan alınan evraklar var bunları isterler. Önce gitmenin en uyun olduğu ülkeyi ve şehri bul. Oradaki okullarla iletişime geç. Süreç hakkında vize hakkında en güncel bilgiler onlardadır. Sonra evrak işlerini hızlıca halletmek için aracı danışman kurumlara gidebilirsin. Süreç biraz kasvetli gelir ama halledilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…