Burning Heart
Decapat
Daha fazla
Hocam sanırım maddi kazancınız iyi, bence hiç düşünmeyin bile direk gidin. Keşke herkes sizin gibi şanslı olsa.Selamlar. Lise 3 öğrencisiyim ve son sınıfı ya da bazı ülkelerin okullarında geçerli olan sadece son sınıf okumama izni dahilinde lise 3'ü (sınıf tekrarı) ve son sınıfı yurt dışında okumak istiyorum. Lise eğitimi şartlarında, üniversite şartlarındaki gibi TOEFL, IELTS, SAT vs. sınav dahilinde alınmıyor bildiğim kadarıyla. Bazı okullar sınav yapıyor ama genellikle mülakatla günlük konuşmadaki İngilizce seviyeni test edip oradaki ortama uyumlu olup olamayacağına bakıyorlar. Yanında da ücreti 25.000$'dan başlıyor. Dolar diyorum çünkü Kanada düşünüyorum. Kanada'da sınavlı sistem olmadığı için Kanada'daki bir lisenin mezunu olup diplomanızı aldığınız zaman Kanada'daki üniversitelere ücretsiz, ABD, bazı Avrupa okulları hatta Türkiye'de bile sınava tabi tutulmadan okullara girebiliyorsunuz. Kısaca çok avantajlı ve bu yaşlarda yurt dışı deneyimi ediniyorsunuz. Sorum şu giden arkadaşlar veya konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler, ben bildiklerimi yazdım ama doğruluğunu sizler daha iyi bilirsiniz. Yurt Dışı Lise Eğitimi için nereye veya hangi kurumlara başvurmalıyım, ücret konusunda indirim vs. yapılacak kurumlar bursluluk sınavları. Neler yapılmalı bu süreçte? Süreç nasıl güvenilir ve doğru ilerlemeli? Şimdiden yazan herkese teşekkürler.
Hey hey heyYok mu bilgisi olan arkadaşlar konu kaldı böyle ya.
Hocam sanırım maddi kazancınız iyi, bence hiç düşünmeyin bile direk gidin. Keşke herkes sizin gibi şanslı olsa.
@Bentayga para düzenini oturtana kadar büyük bir dert. Bir kere kalacak yeri, okulu vs. ayarladıktan sonra çalışır kazanırsın. Fransa'da ve Kanada'da üniversite okuyan arkadaşlarım var, ilk 5-6 ayda sonra hiçbiri evden para almadı.
Benim dediğim de bu. Para o kasvetli süreci aşana kadar gerekli, ülkeye girmen için gerekli. Her şey rayına oturduktan sonra parayı kazanırsın.Kendi geçimini çoğu öğrenci çalışarak sağlıyor (ab, ABD, knd) tabii öncesi biraz kasvetli bir süreç.
Maalesef dostum maddi imkanım sandığın kadar iyi değil, orta-iyi bir aylık gelirimiz var ayrıca okulların istediği ücretleri göz önünde bulundurursak her türlü bir burs vs. ihtiyacım var. Bu yüzden şartları zorluyor ve olabildiğince burs vs. bakıyorum.Hocam sanırım maddi kazancınız iyi, bence hiç düşünmeyin bile direk gidin. Keşke herkes sizin gibi şanslı olsa.
Yurt Dışı Lise Eğitimi için nereye veya hangi kurumlara başvurmalıyım, ücret konusunda indirim vs. yapılacak kurumlar bursluluk sınavları nelerdir? Neler yapılmalı bu süreçte? Süreç nasıl güvenilir ve doğru ilerlemeli?Yardımcı olmaya çalışırım dostum, güncel olarak aklında ki soruları tekrar yazar mısın?