Yurtdışına bilgisayar satmak

ali20416

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2018
Mesajlar
26
Arkadaşlar Sahibinden'e koyduğum dizüstü bilgisayarımı Adana'da olduğum için Amerikan askeri bir kadın subay talip oldu. Kendisi bilgisayarımı beğendiğini ve kardeşi için alacağını söyledi. Kardeşi Nijerya'da yaşadığı için oraya göndermemi istedi. Parayı aldıktan sonra göndereceğimi söyledim kabul etti ve her şeye sorun yok diyor. Sizce ne yapmalıyım? Yurtdışı kargo ile hiçbir bilgim yok. Aydınlatanlar için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz garip geldi ama parayı ilk o gönderecekse sıkıntı yok yalnız buradan Nijerya'ya size pahalıya patlar PTT ye gidip bir ücretleri öğrenin bilgisayarın değerinden daha fazla bir kargo ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz
 
Eğer kargo ücreti,gümrük vergileri gibi bir çok masraf çıkarsa karşı tarafa öder misin ? diye sorun eğer kabul etmez ise hiç denemeyin bence illa Türkiye'den alıcı çıkar
Dolandırıcı, sahibinden nijerya yaz sadece google'a yeter.
o da iyiymiş insanlar iyice kafayı yedi :D
 
Bana inandırıcı gelmedi, belki de böyle çok dolandırma olayı duyduğum içindir, kardeşi Nijerya'daymış da oraya göndercekmişsin. Göndersen de baya masraflı olur zaten.
 
Bir çeşit dolandırıcı sanırım. Daha önce birkaç tanıdığım kişinin de başına geldi. Hikaye hep aynı. Dolandırıcı değilse de biri bu şekilde dalga geçiyor.
 
Nijeryalı dolandırıcılar bir gün Rus askeri bir gün Amerikan :) sakın bulaşma. Zaten Amerikan subayı Türkiye'den neden 2.el pc alsın :)
Ayrıca o para hesabına hiçbir zaman yatmayacak. Sürekli sana ben yatırdım parayı diye söyleyecek. Sahte dekontlar atacak. Gelme oyuna.
 
Koyduğum her ilana farklı farklı numaradan mesaj atıyorlar dolandırıcılar tabi ki. Dolandırma şekillerine internetten bakabilirsin baya meşhurlar.
 
Çocukluğumdan beri bildiğim bu muhabbet Nigerian Scam olarak geçer. Deyimleşmiş bir laf, ön ödeme dolandırıcılığı anlamına geliyor. Sözde bankaları size paranın yollandığına, kargo belgesini atarsanız paranın hesabınıza aktarılacağına dair bir mail atıyor. Basit taktiklerle yıllardır ara ara piyasaya sızmaya çalışırlar. Genelde Nijeryalı olurlar, daha doğrusu Nijerya'da yaşarlar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı