Yurtdışına gidip konsol almak

Almanya'da yaşıyorum şuan PS5 Karaborsa'da 700-750 Euro civarı satıyorlar ikinci el sitelerinden bahar sonuna kadar gerek ekran kartları gerek konsollarda ciddi stok sıkıntısının devam edeceğini düşünüyorum.

Hocam bildiğim kadarıyla ürünün kutusu açılmış ve şahsi eşya olarak geçirirseniz vergi alınmaz. Sorunun cevabı kesinlikle alınır. Türkiye'ye göre %45 falan kar ediyorsunuz.

Kutusunun açılmasına gerek yok.

Ben açılması gerek diye biliyordum. Neyse teşekkür ederim düzeltmeniz için. Bir de vatandaşı olmadığın ülkenin vergisini ödemek zorunda değilsin. Artık konsol üzerine ne kadar vergi koyuyorlarsa bilmiyorum onu ödemene gerek yok. Tax Free nedir diye atatırsan ne demek istediğimi anlarsın. Daha uyguna gelir konsol. Tek eksiği yurt dışından ürün alınca Türkiye garantisi olmuyor. Ama konsollar kolay kolay bozulmaz.

Son düzenleme:
Hediyelik eşya olarak değil kişisel ürün olarak geçirecek. Vergi mergi ödemez.
T.C. Ticaret Bakanlığı
Yolcu beraberinde getirilen eşyalar gurubunda 1 adet DVD'li veya kasetli oyun konsolu getirebiliyor ama hiçbir yolcu kendi PS5'ini kutusu ile getirmez. Ayrıca 1000 TL vize 450 TL pasaport yaklaşık 1000 TL uçak bileti derken zaten Türkiye'de ki muhtemel PS5 Dijital fiyatı olmuş oluyor. Bana mantıksız geliyor. Ayrıca garanti de yok.
Almanya'da yaşıyorum şuan PS5 Karaborsa'da 700-750 Euro civarı satıyorlar ikinci el sitelerinden bahar sonuna kadar gerek ekran kartları gerek konsollarda ciddi stok sıkıntısının devam edeceğini düşünüyorum.
Virüs bittikten 1-2 ay sonra stok sorunu çözülecektir. Bu da Nisan-Mayıs ayını bulacaktır.

Yolcu beraberinde getirilen eşyalar gurubunda 1 adet DVD'li veya kasetli oyun konsolu getirebiliyor ama hiçbir yolcu kendi PS5'ini kutusu ile getirmez. Ayrıca 1000 TL vize 450 TL pasaport yaklaşık 1000 TL uçak bileti derken zaten Türkiye'de ki muhtemel PS5 Dijital fiyatı olmuş oluyor. Bana mantıksız geliyor. Ayrıca garanti de yok.
  1. Ukrayna'ya vizesiz gidilebilir.
  2. Kutusu ile getirilebilir, getirmek ister mi bilmem.
  3. Türkiye'de 500 dolarlık konsolu 1100 dolara satın alıyorsun. İnan buradan almak daha ucuz olmaz. Bak mesela: Ukrayna'dan PS5 alıp üstüne tatil yapmak Türkiye'den PS5 almaktan daha ucuza geliyor. » Sayfa 1 - 6 (donanimhaber.com)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı